Toyota GR Corolla Baş Mühendisi, Yılın En Sportif Hatchback'i Hakkında Daha Fazla Ayrıntı Açıkladı

Ototeknikveri     14 Nisan 2022 06:21

Yeni GR Corolla performans odaklı hatchback o kadar çok ses getiriyor ki bayiler garantili satış kontenjanı için 10.000 $ gibi ücretler talep ediyor. Ve bu tür bir ilgi ile, gerçek bir sürücü arabası olsa iyi olur. Neyse ki, baş tasarımcısının söylediği şeylere bakılırsa, gerçekten öyle olacak gibi görünüyor.

Toyota GR Corolla Baş Mühendisi, Yılın En Sportif Hatchback'i Hakkında Daha Fazla Ayrıntı Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Car & Driver'a konuşan Naoyuki Sakamoto, bu yeni Corolla'nın serinin geri kalanıyla çok az ortak noktası olduğu konusunda kararlıydı. Bu, "bir standart Corolla'ya kıyasla çok büyük" olduğunu söylediği dev bir ızgarayı ve özgün bir dört çekişli sürüş sistemini içeriyor.



Yönetici ayrıca, modelin "ralli serisinden yarış yoluyla geliştirildiğini" ve "farklı koşullarda çok fazla hızlanma kontrolü sunacağını" söyledi. Circuit Edition için sadece 1.451 Kg toplam ağırlığı da ortaya koyduğunu düşünürsek, bu başarı için bir reçete gibi görünüyor.



Toyota, bu küçük üç silindirli motordan GR Yaris'te 268 hp (199 kW) yerine ek güç, 300 hp (223 kW) elde etmek için takviye ve yakıtı artırdı. Ayrıca ek gücü kaldırabilmesi için Corolla'nın yapısını güçlendirdiler.



Şasi güçlendirilmiş, 349 daha fazla kaynak ve 2,7 metre daha fazla dolgu macunu, daha fazla yapıştırıcı eklenmiş. Diferansiyele yer açmak için arkadaki zemin de normalden farklı. Ayrıca daha iyi ağırlık dağılımı için pil önden arkaya taşınmış.



Elbette Circuit Edition, tasarımcının daha düşük maliyete ve sağladığı havalı görünüme sahip olduğunu söylediği dövme karbon fiber çatı paneline de sahip. Ona göre, geliştirme aslında GR Yaris'ten önce 2018'de başladı.



Bu, geçen yıl rafa kaldırıldığı bildirilmeden önce de çeşitli geliştirme biçimlerinde olan GR Super Sport Concept'i duyurduklarında genel olarak aynı zamandı.



Başka bir canavar hiper otomobil harika olurdu, ancak makul bir fiyat noktasında gerçekten mükemmel bir sürücü arabası fikrinden biraz daha heyecanlıyız.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo