631-HP Lamborghini Huracan Tecnica, STO Esintisine Sahip Bir Arkadan Çekişli Evo

Ototeknikveri     17 Nisan 2022 07:51

Hepimiz yaklaşan safari tarzı, off-road Huracan Sterrato'ya odaklanırken, Lamborghini tamamen farklı bir şey ortaya çıkardı: piste hazır 2022 Huracan Tecnica. Dün birkaç görüntü ve birkaç bilgi kırıntısı çevrimiçi olarak sızdırıldığında kısa bir bakış attık, ancak şimdi tüm hikayeye ve kapsamlı resimlere sahibiz.

631-HP Lamborghini Huracan Tecnica, STO Esintisine Sahip Bir Arkadan Çekişli Evo
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini, temel arkadan çekişli Huracan Evo ile çılgın, kanatlı STO'nun ortasına sığacak şekilde tasarlanan Tecnica'nın yolda ve pistte eğlenceli olacak şekilde tasarlandığını söylüyor. Ayrıca, bunun eğlence ve "yaşam tarzı mükemmelliği" arayan sürücüler için olduğunu iddia ediyor ve bunun ne anlama geldiği hakkında hiçbir fikrimiz olmasa da, ortadan motorlu bir V10 süper otomobilin direksiyonuna geçmek anlamına geliyorsa, bu iyi bir şey.



Tecnica, giriş seviyesi arkadan itişli Evo'yu temel alsa da, normalde yalnızca daha pahalı Huracan'larda bulunan bir dizi donanımla birlikte geliyor. Bu nedenle, temel modelin 602 hp (610 PS), 560 Nm doğal emişli V10 motoru yerine, Tecnica, V10'un 631 hp (640 PS), 565 Nm versiyonunu alıyor. Şirketin iddia ettiği STO, artık yüksek devirlerde gelişmiş, daha keskin bir ses sunuyor.



STO ve devasa çatı şnorkeli ile karşılaştırıldığında, Tecnica başlangıçta oldukça uysal görünüyor. Ancak ne kadar çok bakarsanız, birçoğu Lamborghini'nin en son konsept otomobillerinden ve sınırlı sayıda çalışan hiper otomobillerinden ödünç alınan bazı önemli görsel değişiklikleri o kadar çok fark edersiniz.



Önde Sian hypercar ve Terzo Millenio konseptinden ilham alan her farın altında yer alan Y motifine sahip yeni bir tampon var, yan cam şekli Essenza SCV12'nin görünümünü taklit etmek için ustaca ayarlanmış ve yeni Damiso 20 inç elmas kesim tekerlekler, Vision GT'deki jantlardan ilham almış.



Ancak en büyük değişiklik, hafif, çıtalı karbon fiber motor kapağı ve dikey arka cam alan arka kısımda. Ayrıca yeni altıgen egzoz boruları, yeni bir tampon ve tavan gibi gövde rengine veya siyaha boyanabilen bir arka difüzör ve ayrıca küçük bir sabit arka spoyler de bulunuyor.



Bu arka spoyler, STO'nun tepesindeki devasa kanadın yanında neredeyse özür diler gibi görünüyor, ancak Lamborghini, EVO arkadan çekişliye kıyasla arka yere basma kuvvetinde yüzde 35'lik bir iyileşmeye katkıda bulunduğunu ve yeni ön ayırıcı ve sürtünmeyi yüzde 20 azaltmaya yardımcı olan gövde altı gibi aerodinamik özelliklerle çalıştığını iddia ediyor.



Ağırlık da kısmen bu karbon kaput sayesinde giriş seviyesi otomobile göre daha düşük, ancak basın açıklaması ön camın tabanındaki siyah kısmın “hafif izlenimi artırdığını” övündüğünde, beklentilerinizi azalttığını biliyorsunuz. Lamborghini, Tecnica için 1379 kg, Evo RWD için 1389 kg ve ödün vermeyen STO için 1339 kg kuru ağırlık veriyor.



Sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süreleri de büyük gelişmeler göstermiyor, Evo RWD'nin 3,3 saniyesinden onda bir farkla 3,2 saniyeye düşüyor (STO bunu 3,0 saniyede yapıyor), ancak Tecnica dolambaçlı yollarda elinden gelenin en iyisini yapacak gibi görünüyor.



Arka aks yönlendirmesi, tork yönlendirmesi, gövdede soğutma delikleri olan karbon seramik frenler ve LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) entegre kontrol sisteminin tümü 631 hp (640 PS) AWD Evo'dan ödünç alınırken, araç sahipleri araçlarının hızını en üst düzeye çıkarmak isterse seçenekler listesinden hafif kapı panelleri ve yarış tipi emniyet kemerlerini seçebiliyor.



Tecnica'nın fiyatları hala açıklanmadı, ancak ilk teslimatlar bu yıl içinde başlayacak. Soru şu ki, bunun için mi yoksa yüksek binişli Huracan Sterrato için mi daha heyecanlısınız? Bir yorum bırakın ve bize bildirin.

Son Güncelleme : 17 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo