2023 VW Teramont X, Çin'in Yenilenen Atlas Cross Sport'u

Ototeknikveri     17 Nisan 2022 08:32

Makyajlı VW Teramont X orta boy SUV, hafifçe güncellenmiş stili ile Çin'de ortaya çıktı. Tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Teramont X'in Atlas Cross Sport'un Çin pazar versiyonu ve Teramont / Atlas'ın beş kişilik daha sportif görünümlü bir çeşidi olması.

2023 VW Teramont X, Çin'in Yenilenen Atlas Cross Sport'u
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Crossover coupe, normal Teramont'un çıkışından üç yıl sonra 2019'da tanıtıldı. Makyajlı Teramont 2021'de ortaya çıktı ve ön ve arka tasarımlar açısından makyajlı VW Atlas'tan görsel olarak farklılaştı. Tahmin edilebileceği gibi, aynı güncellemeler, uyumlu bir aile görünümü için şimdi daha sportif çatı modeline aktarılıyor.


2021'de seriye katılan mevcut VW Teramont X R-Line (aşağıda), makyajlı modele kıyasla (yukarıda). Yeniden tasarlanan ön uç sayesinde artık Atlas gibi görünmediğine dikkat edin.



Yeniden stillendirme, güncellenmiş ızgarayla birleşen farları ayıran bir çubuğun yanı sıra biraz farklı bir tampon alan ön uca odaklanıyor. Resimdeki donanım seviyesinin, ilk olarak 2021'de Teramont X serisinde tanıtılan ve siyah vurgularla çevrili daha sportif hava girişleriyle R Line olduğunu unutmayın. Profil değişmedi ve ABD'ye özel Atlas Cross Sport ikizi ile aynı kaldı.



Arkada, şimdi parlak siyah bir panelle bağlanan ve alttaki dekoratif krom şeritle daha iyi hizalanan stop lambaları için yeni LED grafiklerimiz var. Bu tarz VW Lamando sedan tarafından önizlendi ve muhtemelen VW'nin Çin'deki ürün yelpazesindeki diğer modellere de yayılacak. Yine, R-Line tamponu, tamamen tıkanmış sahte krom dörtlü egzoz boruları ve tam genişlikte bir reflektör dahil olmak üzere parlak siyah bir alana sahip temel modelden daha sportif.


Güncellenen Teramont X'in (yukarıda) arka uç tasarımı, öncekinden (aşağıda) daha temiz görünen hoş bir makyaj.



Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın (MIIT) resmi belgelerine göre, Teramont X, 4917 mm uzunluğa, 1989 mm genişliğe ve 1729 mm yüksekliğe ve 2980 mm aks mesafesine sahip. Doğal olarak, bu rakamlar önceki modelle aynı.



Resimdeki 380 TSI versiyonunun kaputunun altında, tıpkı önceki model gibi 217 hp (162 kW / 220 PS) çıkış gücü ve 350 Nm tork üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor var. Güç, yedi vitesli DSG otomatik şanzıman ve VW'nin 4Motion AWD sistemi aracılığıyla dört tekerleğe de gönderiliyor. Önceki Teramont X, 2.0 TSI ile 183 hp (137 kW / 186 PS) üreten daha düşük 330 TSI varyantında ve amiral gemisi 530 V6'da, 295 hp (220 kW / 299 PS) üreten 2.5 VR6 ile mevcuttu. Bu son seçenek muhtemelen makyajlı seriye de taşınacak.



Güncellenmiş Teramont X'in resmi lansmanı, bu yıl içinde Volkswagen'in Çin'deki SUV serisine katılacak.

Son Güncelleme : 17 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo