VW ID. Buzz AD Prototipi Münih Sokaklarını Kendi Başına Dolaşıyor

Ototeknikveri     18 Nisan 2022 08:45

Otonom sürüş teknolojisi eskiden bilim kurgu konusuydu, ancak Seviye 2 ve Seviye 3 sistemleri binek araçlarda bulunabildiğinden ve daha gelişmiş Seviye 4 sistemleri bir dizi prototipte kullanıldığından giderek yaygınlaşıyor.

VW ID. Buzz AD Prototipi Münih Sokaklarını Kendi Başına Dolaşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bunların arasında Münih'te ilk kez trafiğe açık yollara çıkan Volkswagen'in ID. Buzz AD prototipi de var. Volkswagen Grubu CEO'su Dr. Herbert Diess, sürüşe katıldı ve bir güvenlik sürücüsünün yanı sıra Argo AI Münih genel müdürü Alex Haag da etkinlikte yer aldı.



Elektrikli minibüs kendi kendini sürerken Diess ve Haag, şehir merkezlerinde otonom sürüşün zorluklarını tartıştılar. Haag'ın belirttiği gibi, otonom bir araç yaratmanın en zor kısımlarından biri, amaçlarını iletmek için "çok sayıda küçük ipucu" kullandıkları için yayalarla nasıl etkileşime gireceğini tasarlamak. Bu ipuçlarını insan sürücülerin tanıması kolay, ancak bir bilgisayarın öğrenmesi ve anlaması çok daha zor.



İkili ayrıca prototipin 14 kamerası, 11 radar sensörü ve aracın çevresinden 360 derecelik bir görünüm elde etmesini sağlayan beş LiDAR sensörünü de tartıştı. Kameralar ve sensörler tarafından toplanan bilgiler, daha sonra aracın kendi kendine sürmesine yardımcı olmak için kullanılan bir çevresel model veya harita oluşturmak için kullanılıyor.



Volkswagen ID Buzz AD'yi 2025'te piyasaya sürmeyi planlıyor ve otonom sistemin insan sürücülerden daha güvenli olmasını hedefliyor. Otomobil üreticisi, gelecek planları hakkında çok fazla ayrıntı yayınlamadı, ancak otonom araçların insanların "en fazla mobiliteye ihtiyaç duyduğu" alanlarda olacağını belirtti ve bu, şirketin öncelikle büyük şehirlere odaklandığını gösteriyor. Yetkililer ayrıca, otonom minibüslerin, birkaç farklı müşterinin birlikte yolculuk yapacağı bir sürüş havuzu yaklaşımı benimseyebileceğini belirtti. Minibüsler yolcu taşımanın yanı sıra paketler ve tüketim malları teslim etmek için de kullanılabilir.



Daha da ilginci, video, üretim modeli ID. Buzz AD'nin nasıl görüneceğine dair de bir fikir veriyor. Klipte görebileceğiniz gibi, animasyonlar arkaya bakan ön koltuklara ve yolculuğunuz hakkında bilgi veren B sütununa monte bir ekrana sahip minibüsleri ve diğer yolcuları almak için durakları gösteriyor. Klip ayrıca araca erişimin dijital anahtar teknolojisi tarafından kontrol edileceğini öne sürüyor ve sürücülerle iletişim kuran dış B sütunlu ekrana sahip bir minibüsün görüntüsünü gösteriyor.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo