Lexus RZ 450e Sadece Yeni Logo Takmış Bir Toyota Olmayacak

Ototeknikveri     18 Nisan 2022 09:50

Lexus, 20 Nisan'da piyasaya çıkacak olan RZ 450e'nin yeni bir tanıtım videosunu yayınladı.

Lexus RZ 450e Sadece Yeni Logo Takmış Bir Toyota Olmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen elektrikli Lexus RZ 450e, esasen Toyota bZ4X ve Subaru Solterra'nın daha lüks bir versiyonu ve bu video, Japon otomobil üreticisinin geliştirme ve test anlamında işleri ilerlettiğini gösteriyor. RZ 450e'yi hareket halindeyken ilk kez görüyoruz.



Genel olarak Lexus, Toyota ve Subaru'ya çok benziyor ancak bu klipte yer alan gizlenmemiş prototiplerden biri, yanmış turuncu ve parlak siyah panellerden oluşan iki tonlu çarpıcı bir boya şemasına sahip. Bu boya şemasının müşterilere sunulup sunulmayacağından henüz emin olmasak da, elektrikli otomobili biraz daha uygun fiyatlı kuzenlerinden ayırt etmeye yardımcı olacak bir dizi diğer iki tonlu seçenek gibi olacağından şüpheleniyoruz.



RZ 450e'nin bu videosu, tıpkı bZ4X'te bulunan gibi bir boyunduruk direksiyona sahip olacağını da doğruluyor. Ayrıca Lexus'un EV'ye Toyota ve Subaru'dan daha iyi gösterge panosuna entegre edilmiş ve diğer Lexus modellerini daha çok anımsatan yeni bir bilgi-eğlence ekranı verdiğini görebiliriz. RZ 450e ayrıca kuzenlerinden farklı bir şanzıman tüneline sahip olmasının yanı sıra benzersiz bir vites kolu ve orta konsola sahip.



Kaputun altında, bZ4X'ten önemli bir değişiklik beklenmiyor. Toyota, 201 hp güç üreten ve 406 km menzil sunan 71,4 kWh tek motorlu güç aktarma organı ve 367 km menzil sunan 214 hp ile 72,8 kWh çift motorlu versiyon ile geliyor. Lexus'un her iki güç aktarma sistemini mi yoksa sadece çift motorlu olanı mı benimsediğini bekleyip görmemiz gerekecek.



Lexus RZ 450e için fiyatlandırma ve bulunabilirlik ayrıntılarının 20 Nisan'daki online tanıtım sırasında açıklanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo