Yeni Mercedes EQE Sedan'dan Kapsamlı Resim Galerisi

Ototeknikveri     18 Nisan 2022 11:35

Mercedes-EQ, Alman otomobil üreticisinin en yeni tamamen elektrikli sedanı olan ve aynı zamanda Almanya'daki ağabeyi EQS'den 30 bin € daha ucuz olan EQE'nin bir dizi yeni fotoğrafını yayınladı.

Yeni Mercedes EQE Sedan'dan Kapsamlı Resim Galerisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen yıl piyasaya çıkan büyük kardeşi EQS'nin neredeyse bir karbon kopyası olduğu için EQE'de stil açısından pek yeni bir şey yok. En dikkat çekici değişiklik, dikey krom ızgara çizgilerinin silinmesinin yanı sıra biraz daha kısa bir aks mesafesi.



Ancak çok fazla yenilik olmaması, harika bir tasarım olmadığı anlamına gelmez ve aslında bazıları onu daha büyük ve daha pahalı elektrikli S-Sınıfı eşdeğerinin uygun fiyatlı bir versiyonu olarak görebilir.



EQS'den sadece 90 mm daha kısa olan EQE, muhtemelen izleyenleri daha pahalı bir model olduğuna inandırırdı. Daha kısa aks mesafesine rağmen, kabin benzinli eşdeğeri E-Serisi sedandan 80 mm daha uzun. EQE'nin daha büyük EQS'ye karşı önemli ölçüde bocaladığı tek alan, 110 litrenin altındaki bagaj alanı.



EQS ile benzerlikler, tüm gerekli bilgileri görüntülemek için sürücünün önünde 12,3 inç ekran ve diğer her şey için 13 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ile aracın içinde de devam ediyor. Sürücünün dikkatinin dağılmasını önlemek için yolcu için özel kontrollere sahip devasa bir tam genişlikte “Hiper Ekran” ekstra maliyet seçeneği olarak da mevcut.



EQE'nin tek motorlu EQE 350 ve çift motorlu EQE 500 modelleri sunulacak. EQE 350, arka tekerleklere 288 hp güç çıkışı ve 530 Nm tork aktarıyor ve 90 kWh pil takımı sayesinde WLTP döngüsünde 654 km sürüş menziline sahip olabilir.



Performans odaklı EQE 500, gücü dört tekerleğe de göndererek yükseltilmiş çift motorlu kurulumundan elde edilen 402 hp'lik bir toplam güce sahip. EQE 350 modelleri 0'dan 100 km/s hıza 5,6 saniyede çıkarken Mercedes, EQE 500 için performans veya ekonomi rakamlarını açıklamadı.



Avrupa'da, EQS Sedan 103.828 €'dan başlıyor, ancak EQE sadece 70.627 €'luk bir taban fiyat taşıyor ve bu da çok benzer görünümlü bir araç için önemli tasarrufları temsil ediyor.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo