Volvo, Süper Hızlı Şarj Edilen Pil Teknolojisi İçin Startup StoreDot'a Yatırım Yapıyor

Ototeknikveri     20 Nisan 2022 12:55

Volvo, risk sermayesi kolu Volvo Cars Tech Fund aracılığıyla elektrikli araçlar için süper hızlı pil şarj teknolojisini araştıran bir teknoloji şirketi olan İsrailli StoreDot'a yatırım yaptığını duyurdu.

Volvo, Süper Hızlı Şarj Edilen Pil Teknolojisi İçin Startup StoreDot'a Yatırım Yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

StoreDot, teknolojisinin sadece beş dakikada 160 km'ye kadar elektrikli menzili şarj edebilen pillerle sonuçlanabileceğini ve bunun da Volvo'nun yaklaşmakta olan EV serisi için büyük faydalar sağlayacağını iddia ediyor. Teknoloji şirketi, İsveçli otomobil üreticisi ile çalışarak, ürününün pazara çıkış süresini hızlandırmayı ve 2024 yılına kadar seri üretime geçirmeyi hedefliyor.



Volvo, yaptığı yatırımla, geliştirdiği yeni akü teknolojisi konusunda StoreDot ile yakın işbirliği yapma fırsatına sahip olacağını söylüyor. Otomobil üreticisi, İsveç'in lider pil üreticisi Northvolt ile kurduğu ortak girişim aracılığıyla çoğunlukla StoreDot ile işbirliği yapacak. Volvo, işbirliğinden kaynaklanan her türlü teknolojik yeniliğe erişebilecek.



StoreDot'un çalışmaları çoğunlukla benzersiz bir silikon baskın anot teknolojisinin ve ilgili yazılım entegrasyonunun geliştirilmesi etrafında şekilleniyor. Nanopartiküllerin iyonların hareketini grafitten daha verimli bir şekilde desteklediği söyleniyor, bu da pillerin olağanüstü şarj sürelerine ulaşmasını sağlıyor.



VinFast, teknolojisi için StoreDot'a da yatırım yaptı. Volvo, teknoloji şirketinin 2025 yılına kadar satışlarının yüzde 50'sini ve 2030 yılına kadar yüzde 100'ünü EV'lerden oluşturma hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını söylüyor.



Volvo Cars Tech Fund başkanı Alexander Petrofski, “Sektörümüzdeki en hızlı dönüştürücü olmayı hedefliyoruz ve Tech Fund, geleceğin teknoloji liderleriyle ortaklıklar kurmada çok önemli bir rol oynuyor” dedi. Yönetici sözlerine şöyle devam etti: "StoreDot'a yaptığımız yatırım bu zihniyete mükemmel bir şekilde uyuyor ve onların elektrifikasyon ve karbonsuz mobiliteye olan bağlılıkları bizimkilerle örtüşüyor. Bunu her iki taraf için de başarılı bir işbirliği haline getirmekten ve bu çığır açan teknolojiyi pazara sunmak için çalışmaktan heyecan duyuyoruz.”

Son Güncelleme : 20 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo