Yeni Lincoln Star SUV Konsepti Elektrikli Araçların Geleceğine Işık Tutuyor

Ototeknikveri     21 Nisan 2022 08:59

Lincoln, Ford yönetiminde ikinci yüzyıla girerken, yeni Star Concept SUV ile tamamen elektrikli geleceğe bakıyor.

Yeni Lincoln Star SUV Konsepti Elektrikli Araçların Geleceğine Işık Tutuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Resmi olarak gelecekteki bir ürün olarak planlanmasa da, şık yeni crossover, Lincoln'deki geleceğin "büyüleyici dinamik yeni yüzü". Marka, tüm ürün yelpazesini heyecanlandırmak için hareket ederken, bu konsept ağırlıklı olarak konfor, rahatlık ve yeni nesil özelliklerden oluşan bir takımyıldıza odaklanan bir vizyon.
 

Geçen yıl Lincoln, yüzyılın başından bu yana küresel satışlar açısından en iyi yılını yaşadı. Şimdi, 2026'nın sonuna kadar küresel hacminin yarısından fazlasının elektrikli araçlara dayalı olduğu bir gelecek planlamak için bu başarıdan yararlanıyor.
 

2025'e Kadar Üç EV, 2026'da Dördüncüsü Geliyor

Bunu başarmak için 2025'e kadar üç yeni tam elektrikli araç teslim edecek ve bunu 2026'nın sonunda dördüncüsü takip edecek ve Star Concept, bu EV'lerden bekleyebileceğimiz tasarım ve detaylara dair ipuçları verecek. Ford'un yeni baş tasarımcısı Anthony Lo, "Elektrifikasyon, birçok geleneksel araç tasarım kısıtlamasını ortadan kaldırarak bir aracın ne olabileceğini yeniden hayal etmemize olanak tanıyor. Lincoln Star, Lincoln tasarımının sınırlarını zorlayan deneyimler ve temalar üzerine bir çalışma ve bu sadece bir başlangıç." dedi.
 

Bu, son birkaç ayda gördüğümüz birçok rakip üründen daha uyumlu ve görkemli olan cesur bir SUV. Aynı zamanda, Lo'nun yakın tarihli bir röportajda ima ettiği bir şey olan iç konfora da büyük önem veriyor.

Lucid Air'den farklı olarak, Star Concept'te ön ve arka koltuk alanları renklere göre ayrılmış. Arka koltuklar, vücudu saran stil ve bireysel bacak dayama yerleri ile salon temasına dayanıyor. Arka koltukta bir içecek soğutucusu bile var. Önde, devasa bir panoramik "kıyıdan kıyıya" kayan ekran, sadece bilgi-eğlence sistemini değil, aynı zamanda sürücü bilgi ekranını da içeriyor.
 

Ford Motor Company başkanı ve CEO'su Jim Farley, “Bu, müşteriler için hayal edilemez deneyimler yaratmak için Lincoln lüksünü esnek elektrik mimarisiyle birleştirdiğimizde neler olduğuna dair parlak bir örnek. İnsanların markayla etkileşim kurma biçiminde gerçekten devrim yaratabilir ve onu Lincoln'ü dijital, bağlantılı çağa fırlatan heyecan verici bir ürün yelpazesinde ölçeklendirebiliriz." diye konuştu.
 

Geniş iç tasarımın kalbinde, tasarımcıların pil takımının üzerindeki alan kullanımıyla daha yaratıcı ve eğlenceli olmalarını sağlayan, markanın pilli elektrikli mimarisi yer alıyor. Lincoln'e göre, mimari, Ford'daki benzer araçlarla uyumlu olan arkadan veya dört tekerlekten çekiş kullanıyor.
 

Moonshot Tasarım Özellikleri

Yine de ilginç olan sadece kabin bölmesi veya dış tasarım değil. Lincoln Star Concept, bagajında da bazı harika numaralara sahip. Arka kapağı açtığınızda, Star Concept'in dış mekanda oturma alanına dönüşen bir "salon modu" var.



Aracın ön kısmında kaputun kendisi, bir düğmeye basarak şeffaftan opaklığa dönüşebilen elektro-kromatik camdan yapılmış. Bu özellik, araç sahiplerinin, açmadan ana bölmede ne olduğunu görmelerini sağlıyor. Ek olarak, ana seviyenin altında, başkalarının görmesini istemediğiniz şeyleri tutabilen bir çekmece var.



Doğrudan Lincoln'den söz edilmese de, Star Concept'in bir görüntüsü, direksiyon simidinin katlanmış olduğunu ve ön koltukların arkaya doğru döndüğünü gösteriyor. Teknoloji bunu güvenli bir şekilde yapmak için mevcut olsaydı, bu kesinlikle seyahat etmenin rahat bir yolu olurdu. Şimdi sadece bekleyip Star Concept'in ne kadarının gerçek dünyaya ulaştığını görmemiz gerekiyor.

Son Güncelleme : 21 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo