2025 Opel Manta e: Sports Coupé Elektrikli Crossover Şeklinde Geri Dönüyor

Ototeknikveri     25 Nisan 2022 10:33

Opel/Vauxhall, 2028 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olma hedefiyle elektrifikasyon oyununu hızlandırıyor.

2025 Opel Manta e: Sports Coupé Elektrikli Crossover Şeklinde Geri Dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Serinin yenilenmesi, otomobil üreticisinin geçmişini kazıp elektrikli araçlar olarak ilginç modelleri yeniden keşfetmesine olanak tanıyor ve Opel'in Manta ile yapmayı planladığı da tam olarak bu. Model zaten onaylandı ve resmi bir çizim yayınlandı ancak Jean Francois Hubert ve SB-Medien, yeniden doğmuş Opel Manta için daha gerçekçi görünen bir çizim yarattı.
 

Resmi bilgilerle başlayarak, tamamen elektrikli Manta 2025'e kadar gelecek ve bunun kesinlikle 70'lerden klasik iki kapılı coupe'ye dayanan 2021 Manta GSe Elektromod konseptiyle hiçbir ilgisi olmayacak. Bunun yerine, Stellantis'in EV'ye özel bir platformuna dayanan tamamen yeni bir model olacak.
 

Opel CEO'su Uwe Hochgeschurtz, yeni Manta'yı elektrikli aktarma organları sayesinde çabuk hızlanma sağlayacak ve bu açıdan orijinaline sadık kalarak sürüş keyfine odaklanacak "son derece duygusal bir otomobil" olarak nitelendirdi. Ancak Hochgeschurtz, yeni Manta'nın beş kapılı SUV/Crossover gövde stiline işaret ederek "büyüleyici, şaşırtıcı derecede geniş yeni bir yorum" olacağını da söyledi.


Çizim, Opel'in en son tasarım dilini coupe tarzı bir tavan çizgisine sahip şık bir crossover ile birleştiriyor. Izgarayı ve farları barındıran siyah Vizor, siyah kaporta ve tavan ile çift tonlu işlem ve kaputtaki belirgin merkez çizgisi ve LED grafikler gibi özellikler, yavaş yavaş tüm Opel serisine yayılmadan önce Mokka tarafından tanıtıldı. Bu nedenle, Manta, daha küçük Astra'ya benzer ancak daha sportif görünen bu özellikleri kaçıramazdı.
 

Yüksek sürüş doğası nedeniyle, Manta muhtemelen alüminyum tarzı kızak plakaları ve kaportanın her tarafında ince plastik kaplama ile yaklaşan Astra Cross ile bazı maceracı özellikleri paylaşacak. Bununla birlikte, station crossover modeline kıyasla daha büyük çaplı tekerleklere, daha geniş bir duruşa ve oldukça eğimli bir tavan çizgisine sahip olacak ve bu da ona lüks bir görünüm kazandıracak. Son bir dokunuş olarak, Manta, orijinaline bir selam olarak profilde imzalı krom kaplı vatoz amblemine sahip olabilir.
 

Manta e'nin yakın zamanda makyajlanan Grandland ile aynı boyutta olacağından şüpheleniyoruz. Ancak, EV mimarisinin akıllı boyutlandırması sayesinde, genellikle pratiklik pahasına gelen eğimli tavan hattına rağmen, beş yolcu ve bagajları için bol miktarda iç alan sunması bekleniyor. Opel halihazırda çift 10 inçlik bir ekran kurulumu sunduğundan gösterge paneli tamamen dijital olacak ve güvenlik donanımı BMW ile işbirliği içinde geliştirilen STLA AutoDrive paketinin tamamını içerebilir.


Opel'in Manta-e'yi önizleyen resmi çizimi oldukça fütüristik görünüyor, ancak devasa tekerlekler, neredeyse sütunsuz sera ve yüzer çamurluklar gibi tasarım özelliklerinin üretim için önemli ölçüde azaltılması bekleniyor.
 

Manta, geçen yıl duyurulan Stellantis EV'ye özel platformlardan birine dayanacak. En akla yatkın aday, 4.200 – 5.000 mm arasındaki birinci sınıf araçlar için tasarlanmış ve şık bir crossover için doğru gibi görünen STLA Medium. Aynı mimari, İtalya'nın Melfi kentinde üretilecek olan Opel Insignia'nın crossover halefinin temelini oluşturacak, ancak bunun Manta'dan farklı bir model olacağından tam olarak emin değiliz.
 

STLA Medium, 87 kWh ile 104 kWh arasında değişen pil kapasiteleriyle uyumlu ve 700 km'ye kadar elektrik menziline izin veriyor. Opel, dakikada 32 km menzil ekleyerek "sınıfının en iyisi" hızlı şarj özelliğini şimdiden onayladı. Güç aktarma organları açısından, elektrikli Manta 168-241 hp (125-180 kW / 170-245 PS) arasına yerleştirilebilir veya 201-443 hp (150-330 kW / 204-449 PS) arasında üretim yapan daha güçlü modül seçeneğini kullanabilir.


2025'te geldiğinde, yeni Manta, Opel'in birçok tam elektrikli modelinden biri olacak. Otomobil üreticisi şimdiden Rocks-e ağır dört tekerlekli bisiklet, Corsa-e süpermini, Mokka-e küçük SUV, Combo-e Life ve Vivaro-e Life yolcu minibüslerinin yanı sıra elektrikli hafif ticari araçlar (e-LCV'ler) Combo-e, Vivaro-e ve Movano-e'yi sunuyor. Opel ayrıca, ürün gamındaki her modelin elektrikli bir versiyonunu sunacağı 2024 yılı için tamamen elektrikli Astra-e'yi de onayladı.
 

Opel ve Vauxhall'ın ana pazarları Avrupa ve İngiltere. Ek olarak, Stellantis Manta'yı Çin'e ihraç etmek isteyebilir, çünkü Opel Çin pazarına yalnızca EV modelleriyle girmeyi planlıyor.

Bu makale, Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından CarScoops için yaratılan, yakında çıkacak olan Opel Manta için, Opel ile ilişkili olmayan ve de Opel tarafından onaylanmayan spekülatif çizimler içermektedir.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo