GAC TIME Konsepti Çinli Lüks Sedanların Geleceğini Gösteriyor

Ototeknikveri     25 Nisan 2022 01:14

Çinli otomobil üreticisi GAC, 2021 Guangzhou Otomobil Fuarı'ndaki galasından birkaç ay sonra TIME konseptinin tasarımı hakkında daha fazla bilgi yayınladı. Tamamen elektrikli konsept, aerodinamiğe odaklanarak lüks amiral gemisi sedanların geleceğini araştırıyor ve GAC'ın EV'ler için "Teardrop on the Blade" adlı bir sonraki tasarım dilinin bir ön izlemesini yapıyor.

GAC TIME Konsepti Çinli Lüks Sedanların Geleceğini Gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

GAC TIME, dış kısımdan başlayarak yuvarlatılmış şekiller ve pürüzsüz yüzey ile gözyaşı damlası bir siluete sahip. Kısa motor kaputu, oldukça eğimli bir ön cama ve uzun kuyruğa giden eğimli bir tavan hattına yol açıyor. Yaklaşımında daha radikal olmasına rağmen, GAC'ın konsepti, 2019 Hyundai Prophecy konseptine ve Mercedes-Benz EQ sedan serisine dair ipuçları içeriyor.



Aerodinamik şekil, 0.191 Cd'lik bir sürtünme katsayısına izin veriyor. Bu rakam oldukça düşük olsa da Mercedes-Benz Vision EQXX konseptinin 0.17 Cd'si kadar etkileyici değil ve TIME için ilham kaynağı olan GAC'ın kendi ENO.146 konseptinin 2019'daki 0.146 Cd rakamından daha kötü.



İlginç tasarım özellikleri arasında holografik projeksiyon teknolojisini kullanarak 3 boyutlu bir illüzyon yaratan "Ebedi Zamanlayıcı" tekerlek göbekleri, ince farlardaki "Zaman Dalgaları" dönen LED blokları ve dış ve iç mekan arasında bir bağlantı görevi gören LED arka lamba şeritleri yer alıyor.


Büyük arkadan menteşeli kapılar ve tavanın yukarı doğru açılan kısmı, şık gövdeden bile daha fütürist olan kabine kolay erişim sağlıyor. GAC'nin tasarım başkanı Fan Zhang'ın tanımladığı gibi, "İç mekanımız, teknolojinin erişilebilir olduğu ve sanatın görülebildiği mobil bir oturma odasıdır". Tasarımcılar iç mekanı yaratırken Klein şişesi ve Möbius halkası gibi nesnelerden ilham aldılar.



Sürücü koltuğu, küçük bir gölete benzeyen ya da GAC'nin dediği gibi kristal berraklığında bir dalgalanma tanesi üzerine monte edilmiş. Dijital kokpit, bir OLED gösterge paneli, hareketli bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ve boyunduruk tarzı bir direksiyon simidi içeriyor. Rahat bir kanepe olarak tasarlanan arka sıra, tek bir kavisli hat ile ön konsola bağlanıyor. Pencerelerin bir tarafı, modern mimariden ilham alan perdelerle yarı kapalı. Son olarak, beyaz döşeme, altın ve mor aydınlatma ile vurgulanan ahşap vurgularla birleştirilmiş.



GAC, TIME için EV'ye özel bir mimariye dayandığını söylemenin yanı sıra ayrıntılı özellikleri vermedi. Ayrıca üstyapıya entegre edilen lazer radarlar ve sensörler sayesinde Seviye 4 otonom yeteneklere sahip olduğunu iddia ediyorlar. GAC TIME açıkça bir konsept olsa da, Çinli otomobil üreticisinden gelecekteki EV'lere tasarım özelliklerinin dahil edilmesini bekliyoruz.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo