Lucid Air Bu Yaz Avrupa ve Orta Doğu'ya Gelecek

Ototeknikveri     25 Nisan 2022 09:30

Lucid, bu yazdan itibaren Air'i Avrupalı ??ve Orta Doğulu alıcılara sunarak, işini Atlantik'in diğer yakasına genişletmeye hazır. Otomobil üreticisi, muhtemelen yıl sonuna doğru İngiltere için elektrikli otomobilin sağdan direksiyonlu bir versiyonunu sunacak. Ardından 2023'te Çin'e ihracat başlayacak.

Lucid Air Bu Yaz Avrupa ve Orta Doğu'ya Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lucid, 2022 Avrupa genişleme planlarını geçen Ocak ayında bir Twitter gönderisiyle doğruladı ve ülkelere özel bilgilerin takip edeceğini söyledi. Şimdi, otomobil üreticisinin sözcüsü Autocar ile konuştu ve Lucid Air'in Haziran veya Temmuz 2022'de Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına, ardından gelecek yıl Çin'e ulaşacağını açıkladı.



Autocar, Lucid Air Avrupa satışlarının Almanya'dan başlayacağını ve ardından Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, İtalya, Monako, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre ve Norveç'e genişleyeceğini bildirdi. Birleşik Krallık pazarına ilişkin resmi bir açıklama bulunmamakla birlikte, sağdan direksiyonlu bir Lucid Air'in 2022'nin sonlarında çıkması ve teslimatların 2023'ün başlarında gerçekleşmesi bekleniyor.



Haber, Lucid'in "olağanüstü tedarik zinciri ve lojistik zorluklar" nedeniyle bu yılki üretim hedeflerini 20.000'den 12.000-14.000 araca düşürmek zorunda kalmasından ve otomobil üreticisinin bazı üretim engellerinin internette ortaya çıkmasından birkaç gün sonra geldi. Lucid'in yeni pazarların ihtiyaçlarını karşılamak şöyle dursun, 25.000'den fazla birimden oluşan mevcut sipariş birikimini bile karşılamasının zor olacağını tahmin ediyoruz. Lucid, mevcut ABD fabrikasının yanı sıra daha fazla araç üretmeye yardımcı olmak için 2025 veya 2026 yılına kadar Suudi Arabistan'da yeni bir fabrika kurmayı planlıyor.



Autocar, Lucid'in Avrupa lansmanına ilişkin yeni bilgilerin yanı sıra, otomobil üreticisinin Air'in daha güçlü bir versiyonunun geliştirildiğini doğruladığını bildirdi. Yeni modelin, 1.323 hp (986 kW / 1.341 PS) güç üreteceği söylenen iki elektrik motorlu “Megawatt” arka aks kullanacağı bildiriliyor. Öne monte edilen elektrik motoruyla birlikte, üç motorlu güç aktarma sistemi 1.600 hp'den daha fazla güç üreterek rakip Tesla Model S Plaid'den daha iyi performans sunmasını sağlıyor.



Şu anda en güçlü Lucid Air, 1,050 hp (783 kW / 1,065 PS) üreten Grand Touring Performance ve bu, şu anda mevcut olan ve geçen yıl sınırlı sayıda satılmış Air Dream Edition Performance'ın 1,111 hp'sinden (828 kW / 1,126 PS) biraz daha az.



Lucid, ayrıca mevcut Air için yeni yatırılabilen arka koltuklar ve konforu artıracak isteğe bağlı bir havalı süspansiyon üzerinde çalışıyor. Lucid'in tek model yelpazesi, 2020'den beri tanıtılan Gravity SUV'nin lansmanı ile 2024'ün başlarında genişlemeye hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo