Gizemli Koenigsegg CC12'den Yeni Teaser

Ototeknikveri     25 Nisan 2022 09:45

Koenigsegg, son derece özel ve sınırlı sayıda üretilen hiper otomobillerin köklü bir üreticisi, ancak henüz Bugatti, Lamborghini ve Ferrari'den olanlar gibi bir defalık özel projelerin peşinden gitmedi. Bu, Koenigsegg'in geçen Ocak ayındaki kendi teaserının ardından YouTube'da bir Bay JWW videosunun arka planında görünen bir Koenigsegg CC12'nin resmi olmayan bir teaserında önerildiği gibi, yakında değişecek.

Gizemli Koenigsegg CC12'den Yeni Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şimdi modelin bir hiper otomobil satıcısı ve Koenigsegg uzmanı olan “Carage” tarafından üstlenildiği ortaya çıktı. İsviçre, Adligenswil'deki oldukça etkileyici tesislerin video turu sırasında, duvarında bir Koenigsegg logosu ve CC12 yazısı olan üstü kapalı bir hiper araba görüyoruz.



Siyah kapak ortadan motorlu oranları ve yumurta şeklindeki camlı kısım gibi bazı tipik Koenigsegg tasarım özelliklerini gizleyemiyor. Düz burun üzerindeki kaplama ve belirgin çamurluklar, 2002 yılında Koenigsegg'in ilk üretim modeli olarak tanıtılan CC8S'ye çok benziyor. Tam 20 yıl sonra ve CCR, CCX, Agera ve One:1 modellerinin soyunu büyük ölçüde etkiledikten sonra, bir saygı duruşu yaratmak için doğru zaman gibi geliyor. CC12, 1.578 hp (1.177 kW / 1.600 PS) üreten çift turbo 5.0 litrelik V8 ile CC8S'den ilham alan özel bir gövdeyi birleştirerek temellerini Jesko ile paylaşabilir.



Video, özel araçtan çok az söz ediyor ve Bay JWW, "Buna henüz değinmeyeceğiz... Şimdilik sadece bir göz atın. Yakında daha kapsamlı konuşacağız.” dedi. Yine de Carage CEO'su Kim Struve'nin yorumları firmanın bu projeyi gerçeğe dönüştürmek için kararlı şekilde kolları sıvadığını belli ediyor.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo