Çin'den Bir Başka Tesla Model 3 Rakibi: Nezha S

Ototeknikveri     26 Nisan 2022 02:23

Tesla Model 3 rakiplerinin sayısı, daha fazla Çinli otomobil üreticisinin oyuna oldukça ciddi niyetlerle girmesiyle hızla artıyor.

Çin'den Bir Başka Tesla Model 3 Rakibi: Nezha S
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En yeni model, 2020 Eureka 03 konseptinin ve 2021'deki üretim öncesi modelin ardından üretim biçiminde ortaya çıkan oldukça çekici bir elektrikli dört kapılı sedan olan Nezha S. Diğer birçok yeni model gibi, Nezha S'nin de piyasaya çıkması gerekiyordu. Pandemi nedeniyle ertelenen Pekin Otomobil Fuarı'nda, şirket yeni modeli çevrimiçi olarak sundu.

Nezha veya Neta, 2018 yılında Hozon Auto tarafından kurulan oldukça yeni bir marka. Model yelpazesi, U ve V adlı iki SUV'den oluşuyor ve en son eklenen S oldu. Üretim versiyonu, geçen yıl gördüğümüz konseptin stilini, Hozon'un önceki modellerine kıyasla oldukça lüks bir stille yakından yansıtıyor.

Ön kısım, bölünmüş far trendini takip ediyor, ancak üst üniteler çok ince. Şık hava girişlerine sahip yontulmuş burun, kavisli çamurluklar ve profilin temiz tasarımı Nezha S'yi çekici bir araç haline getiriyor. Arkada, tam genişlikte LED arka stoplar, entegre bir spoyler, gizli bir difüzör ve aerodinamik görünümü tamamlayan eğimli bir tavan çizgisi görüyoruz.

Boyutlar açısından, Nezha S 4.800 mm uzunluğunda, 2.000 mm genişliğinde ve 1.400 mm yüksekliğinde, 2.900 mm cömert bir aks mesafesine sahip. Bu ayak izi, onu Tesla Model 3'ten biraz daha büyük ve BMW i3, Nio ET5, BYD Seal ve Xpeng X7 gibi Çin yapımı rakipleriyle uyumlu hale getiriyor.

İçeride öne çıkan nokta, minimal bir dijital gösterge paneli, baş üstü ekran ve yolcunun önündeki ekstra dokunmatik ekran ile birleştirilmiş dikey yönlendirmeli devasa bilgi-eğlence ekranı. Ayrıca tavana monte ve koltuk başlığına entegre hoparlörler, ısıtmalı, havalandırmalı ve masajlı koltuklar dahil 21 hoparlöre sahip 1,216 Watt'lık lüks bir ses sistemi de bulunuyor. Ortam aydınlatmasıyla vurgulanan Alcantara, deri, ahşap ve metal ile lüks bir görünüm için birinci sınıf malzemeler kullanılmış.

Sedan, hem tamamen elektrikli (BEV) hem de menzil genişletici (EREV) varyantlarını destekleyen yeni "Shanhai" modüler mimarisine dayanan birçok modelden ilki. Şirket henüz ayrıntılı özellikleri açıklamadı, ancak elektrikli model için 710 km ve menzil genişletici için 1.100 km'ye kadar NEDC menzil bekliyorlar. Ayrıca Huawei yardımıyla geliştirilen HozonEPT4.0 pil sıcaklık yönetim sistemi ve yüzde 92 verimli elektrik motorları sayesinde 12 kWh/100 km gibi düşük bir güç tüketimi rakamını da duyurdular.

Hozon, en yeni sedanına 13 kamera, 12 ultrasonik sensör, beş milimetre dalga radarı ve iki Lidar'dan oluşan Seviye 4 özerklik sağlama hedefiyle teknoloji söz konusu olduğunda çıtayı yükseltti. Mercedes, 2022'den itibaren bir üretim aracında (S-Serisi) Seviye 3 özerkliğini sunan ilk otomobil üreticisiydi, bu nedenle Seviye 4'e ulaşmak cesur bir iddia.

Nezha S'nin fiyatını veya Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağını bilmiyoruz, ancak herhangi bir güncelleme için Hozon'un resmi web sitesini takip edeceğiz.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo