Yepyeni 2023 Ford Taurus Ortadoğu'da

Ototeknikveri     26 Nisan 2022 05:57

Ford Taurus, birkaç yıl önce ABD'de öldürülmüş olabilir, ancak model Orta Doğu'da hala var ve şimdi tamamen yeni bir modeli bayileri süslüyor.

Yepyeni 2023 Ford Taurus Ortadoğu'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford'un Orta Doğu'da satılacak olan yeni Taurus'u, esasen şu anda Çin'de bulunan tamamen yeni Mondeo'nun yeniden yapılandırılmış bir versiyonu. Bu nedenle, yeni Taurus, 2023 Mondeo ile aynı çarpıcı tasarımı benimsiyor ve aynı temellere sahip.



Yeni sedanın ön kısmında, ana farların hemen üzerinde duran bir çift şık LED gündüz farı ve belirgin bir siyah ızgara bulunuyor. Yeni Taurus'un arkası da oldukça ilginç ve spor LED arka lambaların yanı sıra bir LED ışık çubuğu var. Bagaj kapağında büyük bir "Taurus" rozeti bulunuyor ve arka tampondaki gümüş vurgular da cesur bir ifade oluşturuyor.



Yeni Taurus'un kabini oturmak için hoş bir yer gibi görünüyor ve 8 inçlik bir dijital gösterge paneli ve 13,2 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı içeriyor. Ayrıca kablosuz şarj pedi, üç kollu direksiyon simidi ve iki tonlu gösterge paneli de bulunuyor.



Ford, 2023 Taurus için henüz tüm yerel özellikleri yayınlamamış olsa da, yalnızca sekiz vitesli otomatik şanzımana bağlı 2.0 litrelik EcoBoost dört silindirli motorla satılacağını onayladı.



Önceki Taurus, son yıllarda Orta Doğu'da son derece popüler olduğunu kanıtladı. Aslında, BAE'de satışlar yıllık bazda yüzde 527 artarken, Suudi Arabistan'da yüzde 73, Kuveyt'te yüzde 125, Umman'da yüzde 63 ve Bahreyn'de yüzde 42 arttı. Yeni Toros'u Orta Doğu'ya hazırlamak için Ford, onu bölgenin zorlu ikliminde test ediyor.



Ford International Markets Group'un ürün geliştirme genel müdürü Ziyad Dallalah, “Bu tür aşırı iklimlerde yapılan testler, müşterilerimizin konforu ve yepyeni Taurus'un bütünlüğü için çok önemli” dedi. Dallalah şöyle devam etti: “Toz ve kum, hareketli parçalardaki aşınmayı hızlandırarak motorun iç kısımlarına ve süspansiyon bileşenlerine zarar verebilir. Bunu da kavurucu sıcağa ekleyin ve daha uygun koşullarda olması gerektiğinden çok daha fazla çalışması gereken bir araçla karşı karşıyasınız. Testlerimiz, Taurus'un motor, şanzıman, aktarma organları ve soğutma sistemlerinin bölgenin taleplerini karşılayabilmesini sağlıyor."

Son Güncelleme : 26 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo