2023 VW Amarok, Beş Motor Seçeneğiyle Gelecek

Ototeknikveri     26 Nisan 2022 06:44

Volkswagen, 2022'nin sonunda Ford Ranger temelleri ve selefine kıyasla daha iyi teknik özelliklerle gelecek olan Amarok hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı.

2023 VW Amarok, Beş Motor Seçeneğiyle Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW'nin duyurusunun öne çıkan özelliklerinden başlayarak, donanım yapısı giriş seviyesi Amarok ile başlayacak, orta sınıf Life and Style ile devam edecek ve bir değil iki amiral gemisine yol açacak: off-road odaklı PanAmericana ve yol odaklı Aventura. Amarok PanAmericana, kesinlikle Ranger Raptor kadar vahşi olmayan yüksek özellikli Ford Ranger Wildtrak'a benzer olabilir. Öte yandan Amarok Aventura, daha sportif bir gövde kiti, daha büyük çaplı tekerlekler ve daha yol odaklı bir şasi ile önceki nesil Ranger MS-RT'ye benzeyebilir.



Tasarım açısından Amarok, pencereler, tavan, kapı kolları ve aynalar haricinde Ford Ranger'a kıyasla yeniden tasarlanmış bir gövdeye sahip olacak. Resmi fotoğraflarda üretim öncesi prototipler kamufle edilmiş durumda ancak Volkswagen Ticari Araçlar Tasarım Başkanı Albert Kirzinger, daha önceki teaser çizimlerinin ardından tasarımla ilgili bazı ayrıntılar verdi.



Pickup, standart LED ışıklarla (isteğe bağlı IQ.Light LED matris farlar), yüksek özellikli modellerin ön ucunda X şeklinde bir tasarım, dik bir motor kaputu, çamurluklar ve arazi lastiklerinde 21 inç alaşım jantlar, her iki uçta Amarok yazısı, yarım yuvarlak tekerlek bombeleri ile birlikte gelecek.



Yeni Amarok, 5.350 mm uzunluğa sahip olacak ve bu da onu önceki modele kıyasla en az 100 mm daha uzun ve mekanik olarak ilgili Ford Ranger'dan yalnızca 4 mm daha kısa yapacak. 3.750 mm aks mesafesi, eski model ile karşılaştırıldığında 175 mm büyümüş.



Çoğu pazarda, Amarok dört kapılı çift kabin konfigürasyonunda mevcut olacak, bazı pazarlarda ise iki kapılı tek kabin varyantı olacak. Her durumda, arka yatak, tekerlek davlumbazları arasında bir euro palet için yeterli alana sahip olacak. Yük 1,2 tona kadar ve çekme kapasitesi 3,5 tona kadar olacak.



Motor yelpazesi bir benzinli ve dört adede kadar dizel seçeneğinden oluşacak. VW, 2.0 litre ile 3.0 litre arasında bir kapasiteye sahip dört veya altı silindire sahip olacağını söylüyor. Alıcılar, arkadan çekiş, isteğe bağlı dört çekiş veya kalıcı dört çekiş seçeneğine sahip olacak. VW daha önce "bol güç ve torka" sahip bir V6 TDI motorunu onayladı.



Kabinin içinde dijital bir kokpit ve tablet tarzı bir bilgi-eğlence sistemi olacak. Bununla birlikte, gösterge paneli, büyük saklama bölmeleri içerecek şekilde yeniden tasarlanacak. İsteğe bağlı donanımlar arasında dekoratif dikişlere sahip deri görünümlü yüzeyler, özel bir ses sistemi ve 10 yönlü elektrikli ayarlanabilen konforlu koltuklar yer alıyor. Ayrıca VW, üç yetişkin yolcunun arkada rahatça oturacağını söylüyor. Otomobil üreticisi ayrıca 20'si Amarok için tamamen yeni olacak ve muhtemelen Ranger ile paylaşılacağı anlamına gelen 30'dan fazla sürücü destek sistemi sözü verdi.



Yeni nesil VW Amarok'un ilk birkaç ülkede 2022'nin sonlarına doğru piyasaya sürülmesi başlayacak. Almanya ve Avustralya'da geliştirilen pickup Güney Afrika'da üretilecek.

Son Güncelleme : 26 Nisan 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo