Stellantis, 2024'ten itibaren Sırbistan'da Elektrikli Otomobil Üretmeye Başlayacak

Ototeknikveri     01 Mayıs 2022 07:18

Stellantis, Sırbistan fabrikasına 190 milyon € (200 milyon $) yatırımın ardından Sırbistan'ın Kragujevac kentinde yeni bir elektrikli araç üreteceğini duyurdu. Henüz adı açıklanmayan EV'nin üretimi 2024'te başlayacak ve daha sonraki bir tarihte aynı üretim sahasında başka bir elektrikli modelin inşa edilmesi mümkün.

Stellantis, 2024'ten itibaren Sırbistan'da Elektrikli Otomobil Üretmeye Başlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Automotive News Europe tarafından bildirildiği üzere, yatırım Stellantis CEO'su Carlos Tavares ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından imzalandı. Sırp devleti, bir zamanlar Yugo Zastava'nın evi olan Kragujevac fabrikasında yüzde 33 hisseye sahip. Şu anda Fiat, 500L minivanını Sırbistan fabrikasında üretiyor.



Yeni model, bir şarj istasyonu ağı oluşturmak ve yenilenebilir kaynaklara odaklanan yeni bir enerji stratejisi oluşturmak isteyen Sırbistan'da üretilen ilk elektrikli otomobil olacak. Öte yandan Sttellantis, yatırımın, on yılın sonunda Avrupa'da yalnızca elektrikli otomobiller üreten bir marka olma hedefiyle Dare Forward 2030 stratejisine yardımcı olacağını söyledi.



Şirket, yaklaşmakta olan EV hakkında fazla bir şey açıklamadı. Ancak şirket CEO'su Carlos Tavares, temelleri hakkında bir yorumda bulundu: "Yeni elektrikli platform, A, B ve C segmentlerindeki giriş seviyesi ürünlerle mükemmel uyum sağlayarak markalarımız için verimli ve temiz kentsel mobilite çözümlerini geliştiriyor". Yönetici, muhtemelen daha küçük elektrikli otomobiller ve SUV'lar için Citroen, Fiat, Lancia, Opel ve Peugeot tarafından kullanılacak olan STLA Small mimarisine atıfta bulunuyor.



Fiat, 2023 ve 2027 yılları arasında yeni bir elektrikli süpermini ve üç yeni elektrikli crossover modelini tanıtacağını ve muhtemelen yalnızca EV'ye özel bir marka olacağını doğruladı. Sırbistan'da üretilecek Stellantis EV'lerden birinin, 2019 Fiat Centoventi konseptiyle yakından izlenen yeni nesil Fiat Panda olacağı söyleniyor. Fiat CEO'su Oliver François kısa süre önce yeni Panda'nın "biraz sağlam, basit ve dayanıklı" olması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo