Tata Avinya Konsepti Minivanlar ve Hatchback'ler Arasındaki Çizgiyi Bulanıklaştırıyor

Ototeknikveri     01 Mayıs 2022 07:34

Tata, 2025 yılına kadar satışa çıkacak geleceğin üretim aracının ön izlemesini yapan tamamen elektrikli bir konsept olan Avinya'yı tanıttı. Sanskrit dilinde yenilik anlamına gelen Avinya, Tata'nın Hintli otomobil üreticisinin 3. Nesil mimarisine dayanan elektrikli mobilite vizyonunu sergiliyor.

Tata Avinya Konsepti Minivanlar ve Hatchback'ler Arasındaki Çizgiyi Bulanıklaştırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avinya, dış cepheden başlayarak SUV, minivan ve birinci sınıf hatchback'lerin unsurlarını birleştiren bir araç olarak tanımlanıyor, ancak silueti daha çok alçak bir minibüse benziyor. Çok kısa bir kaputu, oldukça köşeli bir ön camı, uzun bir aks mesafesi, geniş çaplı tekerlekleri ve küçük çıkıntıları var. Basit yüzey kaplaması ve fütüristik stil ipuçları, her iki uçtaki tam genişlikte LED çubuklar, aydınlatmalı ızgara ve üstyapı için çift renk tonlu işlem gibi Tata'nın gelecekteki tasarım dilini önizliyor.



Şirketin Kelebek kapılar olarak adlandırdığı bir çift arkadan menteşeli kapı, minimalist tasarıma ve sıcak tonlarda birinci sınıf ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımına sahip geniş bir dört kişilik kabini ortaya çıkarmak için açılıyor. Aynaların yerini alan kameralar için ekranları bir kenara bırakırsak, Tata'nın tasarımcıları dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmek istediklerinden kabinin etrafında herhangi bir ekran bulamazsınız. Bunun yerine sesli komutlar, yapay zeka ve gösterge panosuna monte edilmiş bir ses çubuğu, yolcular ve aracın bilgi-eğlence işlevleri arasında ana arayüz görevi görüyor.



Her koltukta kişiselleştirilmiş ses ve klima kontrol sistemleri bulunurken, ön koltuklar daha kolay giriş/çıkış için dönebiliyor. Diğer özellikler arasında orta konsolda bir parfüm difüzörü ve direksiyon simidinde dokunmaya duyarlı ve fiziksel kontrollerin kombinasyonu yer alıyor.



Elektrikli güç aktarma organlarının teknik özellikleri henüz açıklanmadı ancak Avinya'nın yakında çıkacak olan 3. Nesil platformu üzerine inşa edildiğini biliyoruz. Hindistan'da geliştirilen bu yeni EV'ye özel küresel mimari, gelişmiş performans ve verimliliğin yanı sıra yeni nesil bağlantı ve ADAS özellikleri getirecek.



Tata, pilin yalnızca 30 dakikalık şarjla minimum 500 km menzil sunabileceğini iddia ediyor. Tata, bir sonraki seviyede su geçirmezlik ve toz koruması ile gelen her türlü arazi için uygun olduğunu söylediğinden, platformun dört tekerlekten çekiş kabiliyeti sunmasını da bekliyoruz. Son olarak, hafif malzemelerden iyi bir şekilde yararlanacak ve yüksek düzeyde sertliğe sahip olacak.



Gen 3 platformu, Avinya'nın 2025 yılına kadar pazara ulaşması muhtemel olan üretim versiyonundan başlayarak, bir dizi "küresel olarak rekabetçi EV'leri" desteklemeye hazırlanıyor. Bundan önce, Tata zaten diğer mimarilere dayanan sekiz yeni EV piyasaya sürmüş olacak.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo