Honda e:NS1 ve e:NP1 Çin'de Piyasaya Sürülecek 10 EV'den İlki

Ototeknikveri     01 Mayıs 2022 07:47

Batı Dünyasının çoğu, Honda'nın GM'nin Ultium platformuna dayalı iki elektrikli otomobilinden ilkinin lansmanını hevesle beklerken, Japon otomobil üreticisi, Dongfeng Honda ortak girişimi aracılığıyla Çin'deki ilk elektrikli aracını sessizce tanıttı.

Honda e:NS1 ve e:NP1 Çin'de Piyasaya Sürülecek 10 EV'den İlki
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

EV, sırasıyla e:NS1 ve e:NP1 olarak adlandırılan iki farklı şekilde piyasaya sürüldü. Her iki model de Honda tarafından tam olarak detaylandırılmamış olsa da, Çin test döngüsünde 510 km'ye kadar menzil sunan bir pil takımıyla donatıldıklarını biliyoruz. Honda, iki modeli ilk olarak Ekim 2021'de duyurmuştu.



e:NS1 ve e:NP1'in tasarımı, Honda Prologue Concept'ten ilham alan bir tasarıma sahip olan yeni nesil Honda HR-V'ye çok benzer. Bu nedenle, ön uç, entegre LED gündüz sürüş farlarına sahip çarpıcı farları ve tamponun tabanına yakın yerleştirilmiş ek DRL'leri içeriyor. EV'lerde ayrıca karartılmış bir ön ızgara bulunurken, resimdeki e:NS1'de ayrıca parlak siyah çamurluk davlumbazları bulunuyor.



Arkaya gelince, o da HR-V'ye benziyor ve LED stop lambaları, belirgin bir ışık çubuğu ve tavandan uzanan ince bir spoyler ile dik eğimli bir arka cam içeriyor.



İç mekan, diğer mevcut Honda modellerinden çarpıcı bir şekilde ayrılıyor. Hemen göze çarpan, SUV'nin klima kontrol ayarları da dahil olmak üzere tüm temel işlevlerini barındırıyormuş gibi görünen portre odaklı merkezi dokunmatik ekran. EV'nin iç mekanının yayınlanan tek görüntüsü aynı zamanda bir dijital gösterge paneli, ortam aydınlatması, Civic'ten ilham alan bir konsol ve beyaz ve siyah deriyi birleştiren iki tonlu bir kaplama sergiliyor. Ayrıca iki adet USB-C şarj bağlantı noktası ve bir kablosuz şarj pedi görebiliriz.



Dongfeng Honda, e:NS1 ve e:NP1'i Pekin, Şanghay, Guangzhou ve diğer şehirlerdeki alışveriş merkezlerindeki özel mağazalar aracılığıyla satacak. Ayrıca müşterilerin sipariş verebilecekleri etkileşimli çevrimiçi mağazalar kuracak. Ortak girişim, 2027 yılına kadar Çin'de e:N serisinde 10 model piyasaya sürmeyi planlıyor.

Son Güncelleme : 01 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo