2023 Hyundai Ioniq 5 N Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     08 Mayıs 2022 02:48

Hyundai'nin Ioniq 5'i, elektrikli araçlar dünyasında gündem yaratmaya devam ediyor. 80'lerin Lancia Delta Integrale'in ipuçlarını içeren stili, en sadık benzin bağımlısı otomobil tutkunları arasında bile hayranlık uyandıran bir bakış kazandı.

2023 Hyundai Ioniq 5 N Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisi, heyecandan yararlanmak için N performans versiyonuyla Ioniq 5'i ikiye katlıyor. Casus fotoğrafçılar ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında Nürburgring'de yetenek testlerinde performans odaklı crossover'ın prototip versiyonunu yakaladı, ancak resmi tanıtımdan önce işler nasıl şekilleniyor? Ne beklememiz gerektiğine dair dijital çizimlerle bir bakış atalım.

Ioniq 5'in Pony/Giorgetto Giugiaro'dan ilham alan tasarımı, yüksek performanslı bir varyant için harika bir temel oluşturuyor. Hyundai'nin N bölümü, eşleşen tüm görsel eklentilerle bahsi yükseltiyor. Yeni otomobil düzgün parametrik piksel LED ışıkları, şıkır şıkır metal ve köşeli arka uç dahil olmak üzere, Ioniq'in en iyi özelliklerine hala sahip.

Peki, farklı olan ne? Diğer N-spec Hyundai'ler gibi, Ioniq 5 daha cesur bir ön grafik, kırmızı aksanlı ön ayırıcı ve yan etekler, daha geniş tekerlek davlumbazları ve büyük bir arka spoyler alıyor. Aynı zamanda, daha geniş bir duruş için dışarı doğru çıkıntılı daha büyük tekerleklerle, belirgin şekilde daha alçakta oturuyor.
 

Daha Sportif Bir Görünüm

Burada resmedilen standart Ioniq 5'in iç mekanını temel alan 'N' modeli, süslemelerden vücudu saran koltuklara kadar çok sayıda sportif dokunuş katacak.

Ioniq 5'in salon benzeri atmosferine sportif bir hava katmaya odaklanan iç mekanda büyük bir değişiklik beklemeyin. İç mekan, spor koltuklar, direksiyon simidi, kırmızı vurgular, daha koyu döşeme renkleri ve bol miktarda 'N' logosuna sahip olacak.

Kişisel tercih, ancak giriş seviyesi modelin beyaz gösterge paneli çerçevesinin daha hoş bir siyah çerçeveyle değiştirildiğini umuyoruz. Diğer güzellikler arasında alaşım pedallar, aydınlatmalı eşik plakaları, N markalı paspaslar ve Hyundai'nin direksiyona monte, yapılandırılabilir N-performans modu düğmeleri yer alacak.

Hafiflik Ve Kıvraklık İçin Şekillendirilmiş

Ağırlığı azaltmak, harika bir yol tutuşu olan bir araba yapmak için hayati önem taşıyor ve pilli elektrikli araçlar çok fazla ağırlık taşıyor. Ioniq 5 N, daha sert, spor ayarlı süspansiyon, dinamik tork yönlendirme ve yapışkan düşük profilli Pirelli P Zero lastikler ile bu ikilemi aşmayı hedefliyor.

Zemin altı pil takımı, düşük ağırlık merkezi ile buna yardımcı olurken, tüm bu kütleyi durdurmak, ciddi, daha önemli bir durdurma gücü gerektiriyor. Bu alanda iyileştirmeler bekliyoruz; referans olarak, normal Ioniq 5, 325 mm disklerle çalışıyor.

Performans Artı

Normal donanıma sahip Ioniq 5, en üst versiyonunda 320 hp'ye (239 kW) kadar güç sunuyor. N versiyonu, kardeş modeli e-GMP tabanlı Kia EV6 GT ile paylaşılan yüksek performanslı bir elektrikli güç aktarma organı ile çıtayı yükseltecek.

Rakamlar henüz teyit edilmemiş olsa da, 77,4 kWh pil takımı, çift elektrik motorlarına güç sağlayarak 577 hp (430 kW) güç çıkışı ve 740 Nm tork üretecek. Bu güç seviyesi, Ioniq'i 3.5 saniyelik bir hızla sıfırdan 100 km/s hıza çıkarmak için yeterli olmalı, bu da onu şimdiye kadarki bu hızdaki ilk elektrikli N-özellikli ürün haline getiriyor.


Rakipler Ve Takvim

Ioniq 5 N için rakipler Ford'un Mustang Mach-E GT, Kia EV6 GT, Tesla Model Y Performance, Polestar 2, Genesis GV60 ve Volkswagen ID.4 GTX'i içeriyor. Bu yıl içinde, muhtemelen bir 2023 model yılı teklifi olarak (ertelenmediği sürece, bu durumda 2024 modeli olarak piyasaya sürülebilir) resmi bir açıklama bekliyoruz, fiyatlandırma 58.000 $ veya biraz üzerinden başlayacak.

Not: Bu haber, casus fotoğrafları çekilen Hyundai Ioniq 5 N prototiplerine dayalı olarak CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından yapılan bağımsız çizimler içermektedir. Görüntüler Hyundai ile ilgili değildir veya Hyundai tarafından onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo