Renault'nun Rusya'daki Geleceğine Yakında Karar Verilecek

Ototeknikveri     10 Mayıs 2022 05:39

Renault, Ukrayna'nın devam eden işgali nedeniyle Rusya'daki operasyonlarının geleceğine yakında karar verecek.

Renault'nun Rusya'daki Geleceğine Yakında Karar Verilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'in haberine göre, Renault CEO'su Luca de Meo, FT Future of the Car 2022 konferansında medya mensuplarıyla konuşurken nihai bir kararın henüz verilmediğini doğruladı.



De Meo, "Müzakereler hala devam ediyor. Aynı zamanda 10 yıldır oraya çok para yatırarak çalıştığımızı da biliyoruz, bu yüzden varlıklarımızı ve yaptıklarımızı korumak için buradayız." dedi.



Fransız otomobil üreticisi, Rusya pazarındaki önemli varlığı nedeniyle savaşın başlamasından bu yana eleştirilere maruz kaldı. Aslında, Rusya'nın en büyük araç üreticisi AutoVAZ'ın sahibi olan Lada Auto Holding'de yüzde 67,61 çoğunluk hissesine sahip. Renault, Rusya pazarından çıkıp çıkmamaya karar vermek için zaman ayırdı.



Nisan ayı sonlarında, Renault'nun Lada Auto Holding'deki hissesini sadece 1 Ruble (14 sent) karşılığında bir Rus devlet araştırma enstitüsüne satmak için görüşmelerde bulunduğu ortaya çıktı. Bu anlaşma henüz sonuçlanmazken, önümüzdeki yıllarda Rusya'nın yapacağı yatırımlara bağlı olarak fiyatı değişse de Renault'nun beş veya altı yıl içinde geri satın alma seçeneğine sahip olacağı iddia ediliyor. Renault'nun Moskova fabrikasındaki hissesinin yerel bir resmi kuruma devredilebileceği de iddia ediliyor.



The Financial Times'a göre Rusya ticaret bakanı Denis Manturov geçen ay yaptığı açıklamada, "Satın almak, hatta daha da ötesi, kamulaştırma planlarımızda yok. Ancak şirket bugün bileşenlerin tedarikini sağlama yeteneğine sahip değilse, sonsuza kadar bekleyemeyiz. Bir alternatif bulmamız gerekecek… Bu, karar vermek için acele edecek tüm otomobil üreticileri için geçerli olacak.” diye konuştu.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo