Volkswagen Aero B, İddialı Bir Tesla Model 3 Rakibi Olarak Görüntülendi

Ototeknikveri     10 Mayıs 2022 07:43

Volkswagen'in elektrikli araç atağı şimdiden bir crossover ve bir minibüs ortaya çıkardı, ancak bununla kalmayacak gibi görünüyor.

Volkswagen Aero B, İddialı Bir Tesla Model 3 Rakibi Olarak Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçici olarak Aero B olarak adlandırılan model, ID Vizzion ve ID Vizzion Space konseptleri tarafından önizlendi. Üretim modelinin benzer bir omuz çizgisi ve ön ucu olduğu için ikincisinin etkisi hemen dikkat çekiyor.



Ön kısım çıkartmalarla kısmen gizlenirken, ince farlar, ağ dokulu alt hava girişi ve dikey hava perdeleri görebiliyoruz. Başka yerlerde, belirgin çamurluklar, aerodinamik yan etekler ve hafif eğimli bir tavan çizgisi var. Bunlara gömme kapı kolları, belirgin bir arka spoyler ve oldukça büyük bir bagaj eşlik ediyor.


Otomobil üreticisi model hakkında fazla bir şey söylemedi, ancak Volkswagen Binek Otomobil CEO'su Ralf Brandstätter, Emden fabrikasında üretimin 2023'te başlayacağını doğruladı ve modelin dünya çapında büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi.



Özellikler bir sır olarak kalıyor, ancak ID Vizzion Space konseptinde 82 kWh pil paketi ve 275 hp (205 kW / 279 PS) ve 550 Nm tork üreten arkaya monte edilmiş bir elektrik motoru bulunuyordu. Bu kurulum, modele WLTP döngüsünde 590 kilometreye ve EPA döngüsünde 300 mile kadar bir menzil sağlıyor.



Konsept tanıtıldığında, şirket ayrıca 101 hp (75 kW / 102 PS) ve 150 Nm tork geliştiren öne monte bir elektrik motoruna sahip dört tekerlekten çekişli bir varyanttan da bahsetti. Bu, modele 335 hp (250 kW / 340 PS) toplam çıkış ve beş saniyelik bir sıfırdan 100 km/s hıza ulaşma süresi verecektir.



Elbette üretim modeli, ID.4 ile paylaşılan daha sakin bir güç aktarma organını benimseyebilir. Arkadan çekişli versiyonu 201 hp (150 kW / 204 PS), dört tekerlekten çekişli model ise 295 hp (220 kW / 299 PS) güç üretiyor.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo