BMW ve Polestar'a Göre Büyük Ekranların Modası Geçiyor

Ototeknikveri     10 Mayıs 2022 09:30

İki lüks otomotiv markasının yöneticilerine göre dev dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemleri yolda olabilir. Ancak bu ekranlar her an gözünüzün önünde olmayacak.

BMW ve Polestar'a Göre Büyük Ekranların Modası Geçiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

The Drive'a göre, cardesignnews.com'dan canlı bir yayın sırasında, BMW i İç Tasarım Başkanı Matthias Junghanns şunları söyledi:



"Önemli olan büyük ekran mı? Şahsen, otomobilin iç kısmındaki bu siyah cam yüzeyleri… bunu er ya da geç geride bırakacağımıza ikna oldum. Arabanızın tüm zekasının parmaklarınızın ucunda olduğu, ancak ihtiyaç duyduğunuzda ve istediğiniz zaman ortaya çıkan arayüzlerin olduğu bir yer çok daha faydalı."



BMW bilim kurguya yöneliyor gibi görünse de, Polestar iç tasarım müdürü Conny Blommé'nin yorumları, bilgi-eğlence ekranının odak noktası bile olmaması gerektiğini öne sürüyor.



Blommé, "Her şeyin bir zirvesi vardır ve muhtemelen ekranların da vardır. Çoğu zaman bir arabada seyahat ediyorsunuz ve ekrandan çok manzaranın tadını çıkarıyorsunuz." diyor.



Son yıllarda lüks markalar, radyo ve HVAC sistemlerinin kontrollerinin çoğunu dokunmatik monitöre taşıma kararı aldı.



BMW ve Polestar yöneticilerinin yorumları, Jaguar ve Honda gibi, fiziksel düğmeler lehine trendi tamamen görmezden gelmeyi seçen diğer markalar tarafından yapılan yorumları yansıtıyor.



Bu aynı zamanda, Tesla tarafından Model S ile başlatılan trendin sektördeki herkesin hemen favorisi olmadığını da ortaya koyuyor. Herkes kopyalamaya karar verene kadar önce onunla dalga geçti, bu yüzden tasarımın gideceği yön öyle ya da böyle Almanlara veya İsveçlilere değil, muhtemelen Kaliforniyalılara kalmış olacak.



Canlı yayına Italdesign, Automobili Pininfarina ve ELeather'dan yöneticiler de katıldı.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo