NAMX, Pininfarina Tasarımlı Hidrojenli SUV'unu Tanıttı

Ototeknikveri     12 Mayıs 2022 01:30

Otomotiv girişimi NAMX bugün ilk aracının konsept versiyonunu tanıttı. Hidrojenle çalışan SUV, özel yeni teknoloji ve Pininfarina tasarımına sahip bir "HUV" olarak tanımlanıyor.

NAMX, Pininfarina Tasarımlı Hidrojenli SUV'unu Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu nedenle, otomobilin üretim versiyonu hala birkaç yıl uzakta ve 2025'e kadar piyasaya çıkmayacak. Ancak NAMX, başlangıçta iki donanım seviyesinde sunulacağını söylüyor.



İlki, giriş seviyesi bir model, arkadan çekişli olacak ve 296 hp (224 kW/300 PS) üretecek. 6,5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilmesi hedeflenen aracın azami hızı ise 200 km/s olacak.



Bu arada GTH versiyonu dört tekerlekten çekiş ve 542 hp (410 kW/550 PS) alacak. 250 km/s maksimum hıza ulaşabilecek ve 4.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşacak. Bu modellerin fiyatları yaklaşık 65.000 € ile 95.000 € (mevcut döviz kurlarında 68.410 $ ila 99.984 $ USD) arasında değişecek ve bunların hiçbiri özellikle devrim niteliğinde görünmüyor.



HUV'nin gerçek ilgi çekici özelliği, yakıt depolama ile ilgili. NAMX'in patentli teknolojisi, sabit bir hidrojen tankını ve ikincil tanklar olarak kullanılmak üzere altı ek çıkarılabilir kapsülü birleştiriyor. Firma, bunun araca 800 km kadar bir menzil vereceğini vaat ediyor. Ayrıca çıkarılabilir kapsülleri için bir dağıtım ağı oluşturmayı da amaçlıyor.



Bu tanklar, öncelikle kullanımlarının aracın tasarımına entegre edilmesini sağlamak zorunda olan Pininfarina için birincil endişe kaynağıydı. Ancak bunun ötesinde Pininfarina, HUV'nin geçmişle bağını kaybetmeyen “yeni nesil” bir araç olmasını sağlamak için NAMX ile birlikte çalıştığını ortaya koyuyor.



Şirket bir yayınında, "Bilim kurgudan büyülenen [NAMX Kurucu Ortağı] Thomas de Lussac, araca gelecek çağın en son şeklini vermeyi seçti" diye yazıyor. "50'lerin ve 60'ların Amerikan tasarımına olan ilgisi ve 'Muscle Car' tercihi, elektrikli arabaların mevcut, pürüzsüz, geleneksel tasarımına karşı çıkan bir araba yaratması için ona ilham verdi."



Pininfarina'nın yardımıyla, otomotiv girişimi Matra, Renault ve daha fazlası gibi şirketlerde deneyime sahip bir grup otomotiv endüstrisi duayeni tarafından yönetiliyor. HUV'nin geliştirilmesine 2023'te başlanacak ve HUV bu sonbaharda Paris Otomobil Fuarı'nda fiziksel olarak tanıtılacak.

Son Güncelleme : 12 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo