Renault CEO'su Elektrikli Otomobilleri Erken Zorunlu Kılmanın Çevreye Zarar Verebileceğini Söyledi

Ototeknikveri     12 Mayıs 2022 09:23

Renault CEO'su Luca de Meo, otomotiv endüstrisinin tamamen elektrikli serileri tanıtmak için acele etmesine karşı uyardı ve çevrede istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Renault CEO'su Elektrikli Otomobilleri Erken Zorunlu Kılmanın Çevreye Zarar Verebileceğini Söyledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçenlerde Londra'daki Financial Times'ın Otomobilin Geleceği Zirvesi'nde konuşan de Meo, Fransız otomobil üreticisinin elektrikli araçlara bağlı olduğunu, ancak elektrikli araçların henüz yanmalı motorlu araçlarla fiyat paritesine ulaşmadığını ve artan hammadde maliyetleri göz önüne alındığında uzun bir süre daha bunu yapmayabileceğini söyledi.



Yönetici konuşmasını şöyle sürdürdü: "Söylemek istediğim ilk şey, Renault'nun açıkça elektrikli otomobillere çok bağlı olduğu. Burada çok erken başladık ve elektrikli otomobilin ve belki de hidrojenin bazı uygulamalar için iyi bir çözüm olabileceğine inanmaya devam ediyoruz. Ancak verilere bakarsanız, hibritler de dahil olmak üzere içten yanmalı motor satışlarının henüz zirveye ulaşmadığı görülüyor. Göz önünde bulundurulması gereken toplumsal, finansal ve ekolojik perspektifler arasında zorluklar var.”



De Meo, elektrikli araçların tipik kullanımlarının yüzde 85'i için birçok otomobil alıcısına uygun olsa da, "yılda iki veya üç uzun yolculuk" için pek kullanışlı olmadıklarını söylüyor. Autocar'a göre, Renault'nun patronu, elektrikli araçların ömür boyu CO2 emisyonlarının yakından dikkate alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.



De Meo, "Bir araba için ömür boyu CO2 salımı cevabı çok açık değil. Bazı alternatif yakıtlar veya hibritler, bu ölçümlerde EV'lerden daha temiz olabilir. Ayrıca sonra elektrikli araçların finansal erişilebilirliği var. 2025 civarında fiyat paritesi görüyoruz, ancak şimdi bu, hammadde enflasyonu nedeniyle hareket etmiş olabilir.” diye ekledi.



Buna ek olarak, de Meo, dünya çapındaki pazarlarda yürürlüğe giren katı elektrikli otomobil düzenlemelerinin, mevcut içten yanmalı motorları ve yakıt teknolojilerini geliştirmeye yönelik yatırımları keserek çevreye zarar verebileceğine inanıyor.



Renault, önümüzdeki yıllarda yanmalı motorlu ve hibrit araçlar için bir gelecek görüyor olsa da, elektrikli araçlara büyük yatırımlar yapıyor ve geçtiğimiz Eylül ayında, Nissan Ariya ile aynı platforma dayalı tamamen elektrikli kompakt crossover Megane E-Tech'i tanıttı. 40 kWh ve 60 kWh pil paketleri ile sunulan araç, 130 kW hızlı şarj cihazı ile 30 dakikada 399 km menzile sahip.

Son Güncelleme : 12 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo