Volkswagen ID.5, Avrupa'da Sürücü Destek Teknolojileri Alanında Olası En Yüksek Puanı Aldı

Ototeknikveri     13 Mayıs 2022 06:28

Kıtanın güvenlik düzenleyicisi Euro NCAP, Volkswagen ID.5'in gelişmiş sürücü yardım sistemlerini "çok iyi" olarak değerlendirdi ve dört üzerinden dört puanla mümkün olan en yüksek puanı verdi.

Volkswagen ID.5, Avrupa'da Sürücü Destek Teknolojileri Alanında Olası En Yüksek Puanı Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kuruluş, teknolojiye ayak uydurabilmek için, tüketicilere modern araçlarda ileri teknolojinin performansı hakkında bir fikir vermek için bu sistemleri derecelendiren “Sürücü Yardım Testi” ile test programını genişletti.



Test prosedürleri, devreye girme ve devre dışı bırakma manevraları dahil olmak üzere kritik otoyol sürüş senaryolarını içeriyor ve sistemin sürücüye kazalardan kaçınmada yardımcı olma yeteneğini test ediyor. Testler ayrıca, çalışmakta olan uyarlanabilir hız sabitleyici veya şeritte kalma yardım teknolojilerine rağmen, sürücünün tetikte ve meşgul kalmasını sağlamak için sistemin sürücü ile ne kadar iyi çalıştığına da bakıyor.



Euro NCAP, "VW ID.5, benzer düzeyde Sürücü Katılımı ile çok iyi Araç Yardımı sağlıyor. Mükemmel güvenlik desteğiyle birlikte sistem genel olarak Çok İyi otoyol yardımı sunuyor." diye yazdı.



Volkswagen, bunun “sürü verileriyle Seyahat Asistanı” gibi yeni teknolojilerin yardımıyla başarıldığını iddia ediyor. Bu özellik, bir aracı şeridinde tutabiliyor ve sürücü tarafından belirlenen maksimum hızda önde giden bir araca olan mesafesini koruyabiliyor. Ayrıca ID.5'i şeridinin ortasında tutabiliyor ve örneğin bir sonraki şeritte bir nakliye kamyonu veya başka bir büyük araç varsa şeridin solunda veya sağında kalarak sürücünün tarzına uyum sağlayabiliyor. Bu teknoloji, araçtaki yolcuların daha rahat hissetmelerini sağlamak için tasarlanmış.



Ayrıca, sürücünün sadece göstergeyi kullanmasını gerektirerek aracın şerit değiştirmesine olanak tanıyor. Aracın sensörleri daha sonra çevresini kontrol ediyor ve manevrayı otomatik olarak gerçekleştiriyor.



Bu test, Volkswagen ID.5'in güvenlik övgüleri koleksiyonuna katkıda bulunuyor. Mart ayında crossover, bir çarpışma sırasında aracın performansını test eden Euro NCAP güvenlik testinde beş üzerinden beş yıldızla mümkün olan en yüksek notu aldı.

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo