Güneş Enerjili Minik Squad ile Tanışın

Ototeknikveri     16 Mayıs 2022 09:20

Elektrikli şehir arabaları Avrupa'da popüler ve Squad Mobility güneş enerjisiyle çalışan yeni bir modelle piyasada ben de varım diyor.

Güneş Enerjili Minik Squad ile Tanışın
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Squad (Solar Quad) olarak adlandırılan araç, herkes için uygun fiyatlı güneş enerjili bir araç tasarlayan eski Lightyear çalışanları Robert Hoevers ve Chris Klok'un buluşu.



Ortaya çıkan model, scooter ve mopedler gibi "arabalar ve iki tekerlekli araçlar arasındaki boşluğu dolduran" iki kişilik bir elektrikli araç. Yeni model büyük pencereler, açıkta duran bir takla kafesi ve şık tekerlekleri içeren nispeten basit bir tasarıma sahip. Çıkarılabilir kapılar ve çatıya monte bir güneş paneli de bunlara eşlik ediyor.



Güneş panelleri gösterinin yıldızı ve Squad Mobility, panelin günde 20 km menzil sağlayabileceğini söylüyor. Şirket, Avrupa Birliği'ndeki ortalama bir şehir arabası kullanıcısının günde yalnızca yaklaşık 12 km seyahat ettiğini söylediği için bu dikkate değer.



Güneşli havaya güvenemeyeceğiniz için, Squad, araç sahiplerinin düşük pili tam şarjlı bir pille değiştirmelerini sağlayan değiştirilebilir pil paketlerine sahip. Pil takımı, normal ev prizlerinde şarj etmek için çıkarılabiliyor ve Squad'a 100 km'ye kadar bir menzil sağlayacak şekilde planlanmış.



Şehir otomobilinin ekonomik olacak şekilde tasarlandığı göz önüne alındığında, iç tasarımın nispeten sade olduğunu öğrenmek şaşırtıcı değil. Bununla birlikte, Squad'da dijital bir gösterge paneli ve mevcut bir klima kontrol sistemi bulunuyor. Modelde ayrıca bir telefon tutucusu da bulunuyor, böylece araç sahipleri akıllı telefonlarını navigasyon ve bilgi-eğlence için kullanabiliyorlar.



Performans cephesinde, modelin toplam 5 hp (4 kW / 5 PS) güç üreten arkaya monte edilmiş iki elektrik motoruna sahip olması planlandığı için bildirilecek fazla bir şey yok. Bu çok fazla değil, ancak araca 45 km/s azami hız verebilir.



Squad'ın önümüzdeki yıl KDV hariç 6.250 € (6.570 $) taban fiyatıyla piyasaya sürülmesi planlanıyor. Şirket şu anda ön siparişleri kabul ediyor ve ayrıca 70 km/s hıza ulaşabilen daha güçlü, dört kişilik bir model sunmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo