Audi A6 e-tron Avant, Piyasadaki En İyi Görünen Elektrikli Araçlardan Olabilir

Ototeknikveri     17 Mayıs 2022 04:10

Mart ayının ortalarında Audi, çarpıcı A6 e-tron Concept ve A6 e-tron Avant Concept'i tanıttı ve Autotrader'ın gösterilerden aldığı bu videoya bakarak, Avant'ın piyasadaki en iyi görünümlü elektrikli otomobillerden birisi olabileceğini düşünüyoruz.

Audi A6 e-tron Avant, Piyasadaki En İyi Görünen Elektrikli Araçlardan Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, A6 e-tron Avant Concept'in 2024'te piyasaya çıkacak bir üretim modeli üreteceğini onayladı. İkonik RS6 Avant'a tamamen elektrikli mükemmel bir alternatif olarak hizmet edebilir ve elektrikli araç pazarına hakim olmaya başlayan sedanlar ile SUV'lere hoş bir alternatif olabilir.



Konseptin ön kısmı, bir çift çarpıcı far ve Audi'nin imzası olan tek çerçeveli ızgara sayesinde hemen göze çarpıyor. Daha da önemlisi, bu ızgara tamamen pürüzsüz ve içten yanmalı motora soğutma sağlamak için havalandırma deliklerine sahip olmak yerine düzinelerce belirgin çukura ve ışıklı bir Audi amblemine sahip.



Audi A6 e-tron Avant Concept'in ön ucu ne kadar muhteşem olursa olsun, bizi en çok heyecanlandıran yanlar ve arka kısımlar. Geleneksel yan aynalar geride kaldı ve yerlerine ince arkaya bakan kameralar oturdu. Buna ek olarak, göz kamaştırıcı konsept, kapılar boyunca uzanan akıcı gövde çizgileri ve kıvrımlar sunarken, gümüş ve siyah kollu 22 inçlik jantlar özellikle cesur bir duruş sergiliyor. Kapı kollarının olmaması şık tasarıma katkıda bulunuyor.



Arka kısım kesinlikle çarpıcı. Düzinelerce ayrı OLED'den oluşan tam genişlikte bir ışık çubuğunun yanı sıra cam tavana ve arka cama özenle yerleştirilmiş muhteşem bir spoyler var. Dramatik bir difüzör de öne çıkıyor ve konseptin geri kalanından biraz daha açık gri bir tonda tamamlanıyor.



Her iki A6 e-tron Concept'in temelini, Audi'nin Porsche ile birlikte geliştirdiği Premium Platform Electric (PPE) oluşturuyor. Bu platform hem normal binek otomobiller hem de SUV'ler için tasarlandı ve ilk olarak 2023'te piyasaya sürülecek olan Q6 e-tron'da kullanılacak.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo