Makyajlı 2023 BMW 3 Serisi, İyi Görünümlü BMW'lerin Bugün de Var Olabileceğini Kanıtlıyor

Ototeknikveri     18 Mayıs 2022 03:27

BMW, 2023 3 Serisi'nin orta yaş yenilemesi için en hafif makyajı tercih etti. Yenilenen otomobil, dış kısımda bir dizi ince ayardan, renk paletinin genişletilmesinden ve yeni tekerlek tasarımlarından yararlanıyor.

Makyajlı 2023 BMW 3 Serisi, İyi Görünümlü BMW'lerin Bugün de Var Olabileceğini Kanıtlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kesinlikle BMW için canlandırıcı bir yön. Kabul etmek gerekir ki, 2023 3 Serisi tamamen yeni bir model değil, yalnızca makyajlanmış olsa da, belki de yeni tasarım açıklamalarıyla BMW'nin olağan şok ve hayranlık taktiklerine çok alışmış durumdayız. Bununla birlikte, BMW'nin Kavisli Ekranının iç mekana getirilmesinin yanı sıra en yeni iDrive 8 işletim sistemi ile en kayda değer farklılıklar içeride bulunuyor.
 

Aktarma organları seçenekleri ve teknik özellikleri, 330i ve 330e'de bulunan 2.0 litrelik turbo dört silindirli motorla geçen yılki otomobillerle aynı kalıyor. M340i için 3.0 litrelik turbo sıralı altı silindirli motorlu yarı hibrit sistem mevcut ve doğru bir seçim. xDrive dört tekerlekten çekiş, standart olarak sekiz vitesli şanzımanla tüm seride bir seçenek olmaya devam ediyor.
 

Buna ek olarak, ABD pazarına özel araçlar Meksika'daki yeni San Luis Potosi tesisinde üretilecek.


Yeni 3 Serisi'nin ön yüzündeki en önemli değişiklik, yeniden profillendirilmiş farlar. Çin'in i3 eDrive35L modelinde gördüğümüz gibi, farlar artık daha ince. Öne daha temiz - ancak muhtemelen daha az karakterli - bir görünüm vermek için kısa ve uzun kirişler arasındaki alt kenardaki hafif girinti gitmiş. Tam LED far grafikleri, bir zamanlar markayla eş anlamlı olan haleleri taklit ederek ters L şekline dönüşüyor.
 

Herkes için muazzam bir rahatlama, BMW'nin üzerine M3 benzeri bir burun aşılama dürtüsüne direnmesi olmuş. Izgara, çift çubuklar ve hafifçe değiştirilmiş konturlar ile tıkanmış olsa da, sonuç, söylemeye cesaret edelim, güzel görünüyor.


Öte yandan ön ve arka tamponlar o kadar şanslı değildi. Yeni tasarımda biraz daha titiz ve daha agresif açıların "yeni BMW 3 Serisi'nin sportif misyonunu" vurguladığı söyleniyor.
 

Aslında, BMW'nin makyajının ana itici gücü, 3 Serisini en başından itibaren daha sportif bir alternatif olarak konumlandırıyor gibi görünüyor. Shadowline kaplama - karartılmış dış parçalar için BMW dili - artık standart geliyor ve saten alüminyum dış kaplamayı bir seçeneğe indirgiyor.
 

Yeni Jantlar, Renkler ve M-Sport Seçenekleri

Diğer dış tasarım değişiklikleri arasında yepyeni tekerlek tasarımları ve seri genelinde metalik Gökdelen Grisi ve M340i modellerinde veya 330i ve 330e modellerinde M Sport paketi ile birlikte metalik Brooklyn Grisi dahil olmak üzere yeni bir dış renk yelpazesi yer alıyor.
 

Ayrıca, 330i ve 330e için sunulan M Sport paketleri, ızgara için krom vurgular, M-Sport'a özgü arka rüzgarlık, değişken spor direksiyon ve 19 inç jantlar içerecek şekilde revize edildi.
 

Bu arada, M340i ve M340i xDrive, ağ tasarımlı böbrek ızgaralar, çift kollu jantlar, yamuk egzoz boruları ve M arka spoyler ile kendilerine özgü benzersiz bir görünüme kavuşuyor. 2023 M340is, BMW M GmbH'nin 50. yıl dönümü anısına klasik BMW Motorsport rondelaları ile de satışa sunulacak.



İçeride Geniş Ekran

2023 BMW 3 Serisi, direksiyon başında 12,3 inç sürücü bilgi ekranı ve tipik BMW'de sürücüye doğru eğilen 14.9 inç merkezi ekrandan oluşan BMW'nin Kavisli Ekranının eklenmesiyle en son moda iç mekan teknolojisine yükseltilmiş.
 

Yeni iç mekan, BMW İşletim Sistemi 8 üzerinde çalışan en yeni Drive'ı içeriyor. Artık camları ve sunroof'u açıp kapatabilen ve klima kontrolünü doğal konuşmayı kullanarak ayarlayabilen BMW Akıllı Kişisel Asistan ile gelişmiş konuşma tanıma özelliğine sahip.



Yeni 2023 3-Serisi ayrıca 5G'ye hazır ve aracın kendi anten sistemi aracılığıyla daha fazla bağlantının sağlanmasına olanak tanıyor. İsteğe bağlı kişisel eSIM, diğer araçlarda oturum açtığınızda yapılandırılan SIM kimlik bilgileriyle diğer araçlara aktarılabilme özelliğiyle kendi “BMW Kimliğiniz” olarak kullanılabiliyor.
 

Teslimatlar Haziran'da Başlıyor

Kuzey Amerika için 2023 BMW 3 Serisi, 2022 modeliyle aynı varyantlarda sunulmaya devam edecek.

 

Bu, 330i'nin 255 hp (258 PS / 190 kW) ve 294 lb-ft (400 Nm) tork üreten 2.0 litrelik turbo dört silindirli ve 2.0 litrelik turbo dört silindirli 330e'ye sahip olacağı anlamına geliyor. 288 hp (292 PS / 218 kW) ve 310 lb-ft (420 Nm) tork toplam çıkışı için bir elektrik motoru da bu son seçeneğe eşlik edecek.


M340i'ye geçildiğinde motor, 368 lb-ft (500 Nm) tork ile 382 hp (387 PS / 289 kW) sağlayan 3.0 litrelik sıralı altı silindirli seçenek oluyor.
 

Tüm modellerde sekiz vitesli otomatik şanzıman bulunurken, xDrive (diğer adıyla dört tekerlekten çekiş) tüm seride mevcut.

 

Teslimatların Haziran ayında başlaması, fiyatların ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo