VW Aero B Elektrikli Sedan Almanya Yollarında Test Edilirken Yine Görüldü

Ototeknikveri     18 Mayıs 2022 06:59

Volkswagen, bir süredir Tesla Model 3'le savaşacak bir elektrikli sedan hazırlıyor ve casus fotoğrafçılar, Almanya yollarında test edilen, geçici olarak "Aero B" olarak adlandırılan en son prototipi yakalamayı başardılar.

VW Aero B Elektrikli Sedan Almanya Yollarında Test Edilirken Yine Görüldü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk bakışta, ön kısım Jetta benzeri bir ızgaraya sahip gibi görünüyor, ancak daha yakından incelendiğinde, aslında sadece bir çıkartma. Her durumda, ön kısım ID.4 crossover'a benzer bir görünüme sahip olacak ve tek gerçek grafik, farları birbirine bağlayan tek bir çizgi olacak. Ayrıca bu farların gerçek tasarımının çıkartmalarla gizlendiğini görebiliyoruz, bu yüzden muhtemelen son tasarımları da ID.4'e benzeyecek.



Alt kısımda, yan hava girişlerinde gerçekte olduğundan daha büyük görünmelerini sağlamak için daha fazla çıkartma var. Buna göre, bu arabanın üretim versiyonu muhtemelen sadece ince hava perdelerine sahip olacak ve etraflarındaki alanın çoğunluğu gövde renginde olacak. Ön ucu tamamlayan özellik ise, bu otomobilin tek gizlenmemiş açıklığı olarak hizmet eden, tamponun alt kısmındaki merkezi bir hava girişi.



Arkaya bakıldığında, otomobilin genel profili şık ve aerodinamik, bu da sürtünmenin bir elektrikli aracın menzilini ne kadar önemli ölçüde etkilediğini düşünürsek o kadar da şaşırtıcı değil. Bunun dışında, yan grafikler standart Volkswagen ancak yeni tasarım detayları, aynı hizada kapı kolları ve pencere hattının arkasında karakteristik olmayan keskin bir nokta şeklinde geliyor.



Aracın arka kısmında, farlar gibi, arka lambaların gerçek tasarımı da çıkartmalarla gizleniyor ve VW'nin ID serisindeki tüm araçlar şu ana kadar hatchback olduğu için, böyle bir sedandaki arka farlar nasıl görünürdü diye sorulduğunda gerçekten bir referansımız yok. Çıkartmaların altındaki silik dış hatlar, ID.4'lerle aynı şekilde görünmüyorlar, ancak ID.3'ün kare birimlerine benziyorlar.



Bununla birlikte, örtülü üst bagajın altındaki başka bir kıvrım, VW'nin ID Space Vizzion konseptinde görüldüğü gibi tam genişlikte bir ışık çubuğunun rotasını izleyebileceğini gösteriyor. Arka kısmın geri kalanı, biraz daha uzun oranlarda olsa da tasarım olarak Jetta'ya benzer ve muhtemelen üretim otomobilinde plastik kaplama olacak kısmı kaplayan sahte egzoz borularına sahip başka bir çıkartma var.



Bu araca neyin güç verdiğine gelince, şu anda havada. ID. Space Vizzion konsepti, 82 kWh pil takımı ve 275 hp (279 PS / 205 kW) üreten arkaya monte bir elektrik motoruna sahipti ve WLTP döngüsünde 590 km menzil ve EPA döngüsünde 483 km için iyiydi. Ayrıca 335 hp (340 PS / 250 kW) güç çıkışı ve 5.0 saniye sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresi sunan çift motorlu dört tekerlekten çekişli bir versiyon hakkında görüşmeler yapıldı.



Bununla birlikte, daha olası seçenek, otomobilin ID.4'ün güç aktarma organlarını ödünç alması. Bunlardan ilki, 201 hp (204 PS / 150 kW) üreten 82 kWh pil ile tek motorlu bir arkadan çekişli kurulumu içeriyor ve WLTP döngüsünde 522 km menzil ve EPA döngüsünde 418 km için iyi. Daha güçlü seçenek, 295 hp (299 PS / 220 kW) yapan ve WLTP döngüsünde 482 km, EPA için 401 km menzil sunan aynı 82 kWh pil ile çift motorlu dört çekişli kurulum.



Henüz resmi bir isim verilmeyen sedanın üretiminin 2023 yılında Volkswagen'in Emden fabrikasında başlaması planlanıyor. Yıl içinde ne zaman gerçekleşeceği belli değil, ancak müşteri teslimatlarının takip eden aylarda başlaması muhtemel.

Son Güncelleme : 18 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo