Bentley'nin İlk Elektriklisi 1.400 HP Gücünde Olabilir

Ototeknikveri     19 Mayıs 2022 02:26

Bentley, ilk elektrikli aracı için o kadar büyük performans hedeflerine sahip ki, dünyanın en hızlı üretim araçlarından biri haline gelebilir.

Bentley'nin İlk Elektriklisi 1.400 HP Gücünde Olabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiliz otomobil üreticisinin ilk elektrikli otomobili 2025'te piyasaya çıkacak ve Auto News Europe ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, Bentley CEO'su Adrian Hallmark, aracın 1.400 hp'ye kadar çıkabileceğini ve sadece 1.5 saniyede 100 km/s hıza ulaşabileceğini öne sürdü.
 

Hallmark, "GT Speed ??ile güç çıkışı şimdi 650 hp ise, BEV ile bunu iki katına çıkaracağız. Bunun sıfırdan 100 km/s hıza çıkışta bazı dezavantajları olabilir." dedi.


Bu sorunu aşmak için Bentley, EV'yi farklı hızlanma modlarıyla sunacak. Hallmark "2,7 saniyede 100 km/s hıza sahip olabilirsiniz. Ya da 1,5 saniyeye çevrilebilir. Bizim için bizi tanımlayan şey, hızlanmanın agresifliği olmaz." dedi.



Hallmark'a göre, elektrikli otomobilin önemli bir özelliği, 48-112 km/s ve 48-241 km/s gibi hızlar arasında "zahmetsiz sollama performansı" olacak.



Bentley, ilk elektrikli aracının hangi formu alacağını açıklamadı. Bildiğimiz şey, EV'nin Audi ve Porsche tarafından geliştirilen VW Group'un Premium Performance Electric (PPE) platformunu temel alacağı ve otomobil üreticisinin onu elektrikli bir araba gibi görünecek şekilde tasarlamayacağı.



Elektrikli modelin bir versiyonunun 250.000 €'yu (~ 263.000 $) aşması bekleniyor. Bu, elektrikli aktarma organının otomobil üreticisinin mevcut 12 silindirli motorundan daha ucuz olmasına rağmen geliyor.



Hallmark, "12 silindirli motor, ortalama premium otomobil motorunun fiyatının yaklaşık 10 katı ve ortalama pil, 12 silindirli motorumuzdan daha az. Piller için sabırsızlanıyorum, göreceli olarak ucuzlar.” diye ekledi.

Son Güncelleme : 19 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo