BMW 2023 M4 CSL Tanıtıldı: Üretimi 1000 Adetle Sınırlanacak

Ototeknikveri     22 Mayıs 2022 01:57

2023 model BMW M4 CSL nihayet gün ışığına çıktı. Yüksek güçlü ve hafif coupe formundaki modelden sadece 1000 adet üretilecek.

BMW 2023 M4 CSL Tanıtıldı: Üretimi 1000 Adetle Sınırlanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil severler tarafından büyük bir heyecanla beklenen 2023 model BMW M4 CSL nihayet paketinden çıktı. Güçlü performanslı ve hafif coupe formundaki otomobil, BMW’nin 50. yaşını kutlarken piyasaya sunacağı en son M model ürünü olacak.

 

Yeni M4 CSL, BMW'nin tüm dünya piyasaları için yalnızca 1.000 adet üretmeye karar verdiği özel bir model. M4 CSL, M4 Competition modelinde güncellemeler yapılarak Nürburgring'in Nordschleife pistinde şimdiye kadarki en hızlı sürede pisti tamamlayan BMW modeli oldu. M4 CSL'nin pistte bir turu tamamlama zamanı sadece 7 dakika 20 saniyeydi.

 

BMW M4 CSL’nin öne çıkan özellikleri

Tasarım yönünden baktığımızda klasik BMW M4 görüntüsünden çok ayrılmayan tasarım ekibi, görsel değişikliklerin çoğunu performansa dayanarak yapmışlar. Aracın ön kısmı bize BMW’nin tasarımı azami soğutma kapasitesi ve yere basma kuvveti yaratacak şekilde optimize ettiğini kanıtlıyor. 2023 M4, otomobilin çeşitli bileşenlerinin yol ve pist sürüşü esnasında optimum çalışma sıcaklıklarını korumasını garantilemek için yüksek ve düşük sıcaklıklı soğutma elemanları barındırıyor.

 

Yeni BMW M4 CSL, markanın çift turboşarjlı 3,0 litrelik sıralı altı silindirli motorundan güç alıyor. CSL, M4 Competition'a kıyasla 40 hp bir artış ile 543 hp güç çıkışı sunuyor. Motor, 2,750 ile 5,950 rpm arasında sunulan 649 Nm tork üretiyor.

İç tasarımda neler dikkat çekiyor?

Alman markası, Drivelogic fonksiyonlu sekiz ileri M Steptronic şanzıman ile CSL'nin gücünü arka tekerleklere yönlendirmeyi tercih etmiş. Direksiyon simidinin arkasındaki karbon fiber kanatçıklara dokunarak şanzıman manuel hale geçirilebiliyor. BMW, M4 CSL'nin 3,6 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza ulaşacağını açıkladı. 193 km/s hıza ulaşmak için ise yalnızca 10,5 saniye yeterli olacak.

 

M4 CLS'nin içinde sadece iki koltuk bulunuyor. Öte yandan, bunlar sıradan BMW koltuklarından değil. BMW, M Carbon tam açılır kapanır koltukları yarışları dikkate alarak özel olarak tasarlamış. Bu koltuklarda bel desteği, ısıtma gibi fonksiyonlar yer almıyor ancak BMW standart koltuklar yerine ücretsiz olarak ısıtma özelliği bulunan ve bel desteği sunan koltukları da opsiyonel olarak veriyor.

 

Otomobilin durdurma gücü, altı pistonlu, sabit kaliperli 15,7 inç ön frenlerden ve tek pistonlu, yüzer kaliperli 15,0 inç arka frenlerden geliyor. Bu frenler, BMW'nin Michelin Pilot Sport Cup 2 R lastikleriyle donattığı, 21 ve 22 inç seçeneklerine sahip mat siyah hafif alaşım M jantların içine konumlandırılmış.

 

2023 BMW M4 CSL'nin ??fiyatı 140.895 dolardan başlayacak. Üretimine ise bu yılın temmuz ayında geçilmesi düşünülüyor.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo