VW Hindistan Pazarına Elektrikli Otomobil Bileşenleri Tedarik Edecek

Ototeknikveri     22 Mayıs 2022 03:02

Volkswagen ve Mahindra, gelecekteki elektrikli araçlar konusunda iş birliği yapacaklarını duyurdu. Hintli şirket, yeni elektrikli araçlarını Alman otomobil üreticisi tarafından sağlanan bileşenlerle donatmayı planlıyor.

VW Hindistan Pazarına Elektrikli Otomobil Bileşenleri Tedarik Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mahindra, özellikle “Born Electric Platform”unda MEB mimarisinden bileşenler kullanmak istiyor. Bu, bir motor tedarikini, pil sistemi bileşenlerini ve pil hücrelerini içerebilir, ancak anlaşmanın şartları hala belirleniyor.



18 Mayıs'ta imzalanan Ortaklık Anlaşması, şirketlerin anlaşmanın kapsamını belirleyeceği bir değerlendirme aşamasını ortaya koyuyor. 2022 yılı sonuna kadar bağlayıcı bir tedarik anlaşması müzakere edilecek ve sonuçlandırılacak.



Volkswagen Grubu'nun teknoloji başkanı ve Volkswagen Grubu Bileşenleri CEO'su Thomas Schmall, “Mahindra, Hindistan'daki elektrikli mobilite alanında bir öncü ve MEB Elektrikli Platformumuz için harika bir ortak. Böylece MEB, e-mobilite için önde gelen açık platform haline gelmekte ve önemli hacim ve ölçek ekonomileri yaratmaktadır.” dedi.



MEB platformunu ortaya çıkardığında Volkswagen, onu diğer otomobil üreticilerine lisanslamaya açık olacağını açıkça belirtmişti. Halihazırda, Avrupa pazarına yönelik iki elektrikli araç için platformu Ford'a sattı. Şimdi ise büyük Hint pazarına girecek.



Schmall, "Mahindra ile birlikte, muazzam bir büyüme potansiyeline sahip devasa bir otomotiv pazarı olan ve iklim korumasıyla yüksek düzeyde ilgili olan Hindistan'ın elektrifikasyonuna önemli ölçüde katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.



İskoçya, Glasgow'daki 2021 İklim Zirvesi'nde Hindistan hükümeti, 2035 yılından itibaren yalnızca sıfır emisyonlu araçların satışına izin vermeyi taahhüt etti. Bu durumda, ülkedeki elektrikli araç pazarının hızla genişlemesi bekleniyor. Bu arada Mahindra için anlaşma, kendi elektrik emellerine yardımcı olacak.



Mahindra'nın otomotiv sektörü yönetici direktörü Rajesh Jejurika, “Elektrikli mobilite alanında önemli bir küresel yatırımcı olan Volkswagen'in, iddialı Born Electric vizyonumuzu gerçekleştirmede stratejik bir ortak olmasından çok memnunuz” dedi. Jejurika, "Kapsamlı teknolojilerinin, inovasyonlarının ve tedarik zincirlerindeki dikey entegrasyonlarının tamamlayıcılığı, yakında Oxfordshire İngiltere'de ortaya çıkacak olan yeni nesil Born Electric Platformumuzu geliştirmek için bir çerçeve sağlayacaktır.” diye ekledi.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo