BMW'nin Yeni Nesil Elektriklileri Geleneksel Otomobiller Kadar Kârlı Olacak

Ototeknikveri     23 Mayıs 2022 12:44

BMW'nin Neue Klasse elektrikli platformunu temel alan gelecek elektrikli araçlar, otomobil üreticisinin yanmalı motorlu modelleri kadar kârlı olacak.

BMW'nin Yeni Nesil Elektriklileri Geleneksel Otomobiller Kadar Kârlı Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW CEO'su Oliver Zipse, geçen hafta BMW'nin yıllık hissedar toplantısında açıklamayı yaptı. Yönetici, otomobil üreticisinin Neue Klasse platformunun silindirik hücre formatının kullanılması nedeniyle yüzde 30 maliyet tasarrufu hedeflediğini belirtti. Ayrıca, güç çıkışını artırmak için pil kimyası ve yeni hücre formatlarını da içerecek.



Zipse, "En son GEN6 aktarma organları neslimizin anlamı da budur: daha fazla çıktı, yeni bir hücre kimyası ve yeni hücre formatları." diye ekledi.



BMW, Neue Klasse platformunun üretimine 2025'te başlayacak ve başlangıçta bunu tamamen elektrikli orta büyüklükteki araçlar için kullanacak. Bu platform, temel taşının 1 Haziran'da atılacağı Debrecen, Macaristan'daki yeni bir fabrikada hayata geçecek.



Bu yeni fabrika herhangi bir fosil yakıt kullanılmadan işletilecek ve kullanılan tüm enerji ya yerinde üretilecek ya da yenilenebilir enerji kullanan tedarikçilerden temin edilecek. Neue Klasse tabanlı ilk araçlar için tedarikçi sözleşmeleri bu yılın sonuna kadar imzalanacak. Auto News ile konuşan Zipse, CO2 emisyonlarını ve "tedarikçi seçiminde ölçüt olarak ikincil malzeme yüzdesini" dikkate alacağını doğruladı.



BMW, 2030 yılına kadar küresel satışlarının yarısının elektrikli araçlar için olacağına inanıyor. Bu arada, otomobil üreticisi 2025 yılına kadar toplam 2 milyon elektrikli araç satışına ulaşmayı hedefliyor ve bu yıl EV'lerin tüm teslimatların yüzde 10'unu oluşturacağını tahmin ediyor. BMW'nin sekiz tamamen elektrikli aracı bu yılın sonuna kadar yollarda olacak.



Neue Klasse tabanlı modeller için iki tasarım prototipi BMW yönetim kurulu üyelerine zaten gösterildi.



Zipse, “Onlara da hayran kalacağınıza söz verebiliriz. Neue Klasse, tam olarak hedeflediğimiz kuantum sıçramasını temsil ediyor. Bu, sinerjilerden yararlanmak için çevik hareket eden ve teknoloji platformlarımıza erişimi olan küçük birimler olan yeni grup yönlendirme modeliyle uyumludur." diye konuştu.

Son Güncelleme : 23 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo