Volvo, Şarjı Basitleştirmek İçin Daha Fazla Şirketi Uygulamasına Entegre Etmeyi İstiyor

Ototeknikveri     24 Mayıs 2022 10:25

Çeşitli istasyonlarda bir aracı şarj etmek için elektriğin ücretini ödemek amacıyla farklı kartlara veya uygulamalara ihtiyaç duymak bazı kullanıcılar için sıkıntı olabilir. Volvo, bu hayal kırıklığının bir kısmını hafifletmek istiyor.

Volvo, Şarjı Basitleştirmek İçin Daha Fazla Şirketi Uygulamasına Entegre Etmeyi İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, bir elektrikli otomobili (neredeyse) geleneksel bir arabaya benzin vermek kadar kolay şarj etme hedefiyle Volvo Cars uygulamasında çok çeşitli şarj işlevlerini ve ödeme seçeneklerini birleştirmeye çalıştığını duyurdu.
 

ABD'de Volvo Cars uygulaması, Amerikalı müşterilere ülke çapında 25.000'den fazla şarj noktasına erişim sağlayan ChargePoint uygulaması üzerine kurulacak. Uygulama bu yıl kullanıma sunulacak ve 2023'te otomobil üreticisi Electrify America ile ortak olacak. Müşteriler, tedarikçiden ücretsiz üç yıllık 250 kWh DC hızlı şarj kartı ve 12 aylık üyelik alacaklar.

Çin'de Volvo Cars uygulaması, birlikte ülkedeki tüm halka açık şarj noktalarının yüzde 75'ini kapsayan Star Charge, State Grid ve TELD ile çalışacak. Bu arada Avrupa'da, Volvo sürücüleri, uygulamaya entegre edilen Plugsurfing sayesinde 270.000'den fazla şarj noktası arasından seçim yapabilecek. Bu, kıta genelinde sınır ötesi şarj erişimine izin veriyor.
 

Buna bağlı olarak Volvo, son birkaç ayı Avrupa'da stratejik öneme sahip olduğunu düşündüğü alanlarda kamu şarj ağlarına yatırım yaparak geçirdi. Diğerlerinin yanı sıra Polonya, İtalya ve Belçika'da Powerstop markalı şarj noktalarına yatırım yaptı. Hepsi elektrikli araçların kullanımını kolaylaştırmak için banliyö yollarında ve bununla birlikte Plugsurfing ve IONITY istasyonlarında tercihli fiyatlandırma düzenlemeleri de var.

Volvo Cars Elektrifikasyon Ekosistemi başkanı Olivier Loedel, “Birçoğumuz birden fazla uygulamada gezinmek ve farklı şarj operatörleri için birden fazla kart taşımak zorunda olmanın hayal kırıklığını biliyoruz” dedi ve “Amacımız, müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve müşterilerin elektrikli arabaya geçmesinin önündeki en büyük engellerden birini ortadan kaldırmaktı. Volvo Cars uygulamasıyla tek bir dijital şarj platformu oluşturacağız.” diye ekledi.

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo