Citroën 2CV Bağımsız Tasarım Çalışması Minimalist Bir Elektrikli Crossover Öneriyor

Ototeknikveri     24 Mayıs 2022 10:45

Şanlı bir tarihe sahip olmasına rağmen Citroën, VW ID Buzz, Fiat 500 ve Honda e gibi elektrikli otomobiller arasında popüler hale gelen retro esinli trendi takip etme konusunda olumsuz görünüyor. Ancak bu, bağımsız tasarımcı Dejan Hristov'u ikonik Citroën 2CV'nin minimalist tasarımlı bir elektrikli crossover olarak geri dönebilecek bir reenkarnasyonunu önermekten alıkoymadı.

Citroën 2CV Bağımsız Tasarım Çalışması Minimalist Bir Elektrikli Crossover Öneriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hristov, 2CV'nin birçok genç tasarımcıya ilham verdiğini kabul ediyor, ancak çoğunun orijinaline sadık kalmaktan korktuklarını söylüyor. Aynısı, Citroën'in birinci nesil C3, C3 Pluriel, 2009 REVOLTe Konsepti ve daha yeni Ami ağır kuadrosiklette 2CV'den öğeler kullanan, ancak hiçbir zaman uygun bir canlanma gerçekleştirmeyen kendi tasarım stüdyosu için de geçerli.

Tasarımcı, tekerleği yeniden icat etmeye çalışmak yerine, tavan çizgisinin yuvarlatılmış şekli, belirgin çamurluklar ve karakteristik kaput dahil olmak üzere orijinal 2CV'nin (1948-1990) ikonik siluetini korudu.

Koyu renkli LED farlar, minimalist ızgara, yontulmuş gövde üzerindeki güzel yüzey, ayna yerine gelen kameralar ve tam genişlikte arka lambalar, 2CV'yi modern zamanlara ilginç bir dokunuşla getiriyor. Tasarımcı, geleneksel bir süper mini hatchback yerine yükseltilmiş bir crossover görünümü tercih etti.
 

Bu, bir dizi kavrayıcı lastiğe yerleştirilmiş geniş çaplı türbin tarzı alaşım jantlar ve artırılmış yerden yükseklik ile sağlandı. Plastik kaplama, görünümü şık tutmak için tamponların ve yan marşpiyelerin alt kısmıyla sınırlı. Orijinalin özüne sadık kalarak, açık havada bir sürüş deneyimi için tavanın büyük bir kısmı geri çekilmiş.
 

2CV çağından gerçekten farklı olan şey, modern alıcılar manuel olarak çalıştırılan sileceklerle ve klima eksikliğiyle yaşayamayacakları için, ekipman olmuş. Böylece 2CV EV'nin beş kişilik kabini dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, klima kontrolü, elektrikli camlar ve uygun bir ses sistemi dahil olmak üzere gerekli tüm olanaklara sahip olacak.
 

Boyutlar açısından, 2CV EV orijinaline kıyasla 381 mm (15 inç) büyüyerek 4,241 mm (167 inç) uzunluğa ulaştı. Bu, onu 4.300 mm (169.3 inç) ölçülerinde Peugeot 2008 gibi modern B-SUV'lar arasına yerleştirecek. Tasarım çalışması varsayımsal olsa ve dijital dünyadan kaçamayacak olsa da, ayak izine bakılırsa 2CV EV, Stellantis'in STLA Small platformunu temel alabilir.
 

Daha önce de belirttiğimiz gibi, sade 2CV ve çarpıcı DS gibi klasik Citroën modellerine dayanan bağımsız bir tasarım çalışmasını ilk kez görmüyoruz. Bununla birlikte, 2CV EV'nin kentsel crossover dünyasında bir sıçrama yapacağını ve orijinalin zamansız tasarımının modern stil ipuçlarıyla birleştiğinde harika göründüğünü kanıtlayacağını kabul etmeliyiz.

 

Not: Bu, Citroën 2CV'nin Citroën ile ilişkili olmayan veya Citroën tarafından onaylanmayan modern bir reenkarnasyonu için Dejan Hristov tarafından yapılan bağımsız bir tasarım çalışmasıdır.

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo