Lancia Yaklaşan Ypsilon, Delta ve Aurelia Modelleri Hakkında Bazı Yeni Bilgiler Verdi

Ototeknikveri     24 Mayıs 2022 12:58

Lancia, 2024'ten başlayarak, tamamen yeni üç model yelpazesi ve Avrupa pazarlarındaki genişlemesi de dahil olmak üzere 10 yıllık stratejik planını kolaylaştırmaya hazırlanıyor. İtalyan markası, Avrupa'daki beş yeni Marka Yöneticisinin atanmasına ilişkin resmi duyurunun bir parçası olarak, yakında çıkacak olan Ypsilon, Aurelia ve Delta'nın özelliklerini de açıkladı.

Lancia Yaklaşan Ypsilon, Delta ve Aurelia Modelleri Hakkında Bazı Yeni Bilgiler Verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2024'te hibrit ve tamamen elektrikli varyantlarla piyasaya sürülecek olan yeni nesil Lancia Ypsilon, yaklaşık 4 metre (157,5 inç) uzunluğa sahip olacak. Bu, platformunu Fiat 500 ile paylaşan 2011'den beri satışta olan 3.840 mm (151.2 inç) selefine kıyasla ayak izinde bir artışı temsil ediyor.
 

Daha büyük gövde, Ypsilon'u Avrupa'da hala oldukça popüler olan süpermini segmentinin merkezine yerleştirecek. Yeni model STLA Small mimarisini temel alacak. Aynı platform, sonunda Stellantis'in Peugeot 208, Opel Corsa, Citroen C3, henüz ismi açıklanmayan bir Fiat süpermini ve bir dizi B-SUV dahil olmak üzere tüm küçük boyutlu model portföyünün temelini oluşturacak.

Bir sonraki Lancia modeli, 4,6 metre (181 inç) uzunluğundaki Aurelia amiral gemisi olacak. Sedan, coupe, spider ve cabrio gövde stilleriyle gelen önceki Aurelia modellerinin aksine, reenkarnasyon, zamanımızın baskın tasarım trendine uygun bir crossover gövde stili benimseyecek. Tamamen elektrikli bir aktarma organına sahip olacak ve büyük olasılıkla STLA Medium mimarisini temel alacak. Lancia, Citroen C5 X örneğini takip eden ve Lancia Thesis gibi sedanlardan uzaklaşan crossover amiral gemisine sahip tek Stellantis markası değil.

Lancia Renaissance'ın üçüncü ve son modeli, 2028'de tanıtılması planlanan ve 4,4 metre (173,2 inç) uzunluğundaki yeni Delta olacak. Yeni model kompakt bir hatchback şeklini alacak. Lancia, yeni Delta'yı "geometrik çizgilere sahip yontulmuş ve kaslı bir araba" olarak tanımlıyor ve bunun Giugiaro tarafından tasarlanan orijinalin modern bir yorumu olacağına bizi inandırıyor. Ayrıca, muhtemelen STLA Medium mimarisine dayalı olarak tamamen elektrikli olacağını da biliyoruz.



Lancia, 2028'den itibaren yalnızca EV'ye geçecek; bu, Ypsilon'un hibrit varyantının üretimden kaldırılacağı ve üç model yelpazesinin pazarın yüzde 50'sini kapsayacağı tarih olduğu anlamına geliyor.



Daha önceki duyurularda, ikonik unsurların, ışıklı ızgaraların ve eko-sürdürülebilir malzemeler ve bol miktarda teknoloji içeren lüks retro stilli iç mekanların yeniden yorumlandığını da duyduk. Lancia şimdi iç tasarımın Gamma, Thema ve Flavia modellerinden ilham alacağını açıkladı. Yerleşik teknolojiye gelince, S.A.L.A. (Sound Air Light Augmented) akıllı sanal arayüz, ses sistemine, klimaya ve ortam aydınlatmasına tek bir düğme ile erişim sağlayacak.



Lancia, İtalya dışındaki Avrupa pazarlarında genişleyerek 60 büyük Avrupa şehrinde 100 yeni bayilik kuracak ve çevrimiçi satışlar iyimser bir tahminle tüm satışların yüzde 50'sini oluşturacak. Bunu yapmak için şirket beş Marka Yöneticisi atadı: Fransa için Paola Pichierri, Almanya için Niccolò Biagioli, İspanya için Francesco Colonnese, Belçika ve Lüksemburg için Patrice Duclos ve Hollanda için Patrick Zegwaard. Raffaele Russo, İtalya Marka Müdürü olarak yeniden onaylandı ve Lancia Marka Avrupa Başkanı Roberta Zerbi, bölgedeki ticari koordinatör olacak.



Lancia, ilk beş ülkenin “Made in Italy” ürünlerine olan tutkuları (İspanya, Belçika ve Fransa), çevrimiçi satışların uygunluğu (Hollanda ve Almanya) ve premium B-Segmentinin popülaritesi nedeniyle seçildiğini söyledi.

Luca Napolitano

Son Güncelleme : 24 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo