Mercedes-Benz C-Serisi'nin Elektriklisi Tesla Model 3'e Karşı Geliyor

Ototeknikveri     26 Mayıs 2022 02:14

Mercedes-Benz'in EQ tam elektrikli araç yelpazesi hızla daha fazla segmente genişliyor, ancak otomobil üreticisi henüz Tesla Model 3, BMW i4 ve Polestar 2 için doğrudan bir rakip açıklamadı. EQXX konseptinde sergilenen teknolojiden faydalanacak olan, büyük olasılıkla EQC sedan olarak adlandırılan C-Serisi'nin elektrik eşdeğeri ile bunun 2024'te değişmesi bekleniyor.

Mercedes-Benz C-Serisi'nin Elektriklisi Tesla Model 3'e Karşı Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

EQ serisinin daha küçük elektrikli sedanı, yakından ilişkili EQE ve EQS sedanları ve SUV'ları destekleyen EVA platformunu veya yanmalı motor ile çalışan C-Sınıfı serisinin MRA II platformunu temel almayacak. Bunun yerine, 2024'te piyasaya sürülecek olan MMA'yı (Mercedes-Benz Modüler Mimari) kullanacağı bildiriliyor. Bu platform, kompakt modellerden oluşan "Entry Luxury" ailesini destekleyecek, ancak aynı zamanda orta ölçekli modellerde de "Core Luxury" ailesinde iyi bir şekilde kullanılma potansiyeline sahip. Mercedes CEO'su Ola Kallenius, MMA'nın yanmalı motor ile çalışan araçlarla uyumlu olacağını söyledi ancak bunu "önce elektrikli" olarak nitelendirerek BEV'lerin bir öncelik olduğunu gösterdi.



Mevcut Mercedes-Benz C-Serisi serisi, Sedan, Estate ve All-Terrain gövde stillerini içeriyor.



Şu anda Mercedes, 4.946 mm (194.7 inç) uzunluğundaki EQE sedanın altında dört kapılı bir EV sunmuyor. Bu nedenle, daha küçük bir elektrikli sedanla ilgilenenler için tek alternatif, segment için oldukça etkileyici olan 109 km EV menzili ile gelen C-Serisi C300e plug-in hybrid. Yine de Autocar tarafından bildirildiği üzere Mercedes, diğer otomobil üreticilerinin çok sayıda modeliyle rekabet edebilmek için uygun bir EV'ye ihtiyaç duyuyor.



Bir prototip olmasına rağmen, 2021'de tanıtılan Vision EQXX konsepti, halka açık yollarda yapılan son test çalışmasında gösterildiği gibi tamamen işlevsel ve yollara çıkması yasal bir araç. Konsept hiçbir zaman üretim için tasarlanmamıştı, ancak Mercedes teknolojisinin gelecekteki üretim otomobillerinde yolunu bulacağını doğruladı.



Aynı bağlamda, Mercedes'in baş teknoloji sorumlusu Markus Schäfer, EQXX'in "2024'te göreceğimiz seri araca" çok yakın göründüğünü itiraf etti. C-Serisi'nin elektrik eşdeğeri muhtemelen EQXX'ten birkaç unsuru entegre edecek olsa da, üretim modelinin daha kolay giriş/çıkış için daha uzun olması, daha geniş bir kabin için daha büyük bir ayak izine sahip olması ve daha geleneksel bir stile sahip olması gerekiyor. Ayrıca bağlantı özelliklerini artıran yeni Mercedes-Benz İşletim Sistemini (MB.OS) alması bekleniyor.



Güç aktarma organları açısından, MMA tabanlı model muhtemelen yeni tip verimli elektrik motorları ve artırılmış güç yoğunluğuna sahip pillerle donatılacak. Ağırlık tasarrufu sağlayan önlemler ve oldukça aerodinamik bir şekil ile birleştirilen bu özellikler, EQXX konseptinin gerçek dünyada kanıtlanmış 1.008 km menzili kadar etkileyici olmasa da, segmentin en yüksek elektrikli menzillerinden biri ile sonuçlanabilir. Aynı zamanda modelin düz çizgi performansı açısından oldukça hızlı olmasını sağlayacak ve muhtemelen daha performanslı bir AMG varyantı için bir temel görevi görecek.



2024 yılında lansmanına yaklaştığımız için önümüzdeki yıl Mercedes markalı Tesla Model 3 rakibi hakkında daha fazla şey öğreneceğiz. Kamufle edilmiş prototiplerin en geç 2023 yılına kadar fark edilebileceğini tahmin ediyoruz ve bu da bize silüeti hakkında bir ipucu veriyor. 2025 yılına kadar Mercedes-Benz serisinin her bir modelinin bir elektrikli eşdeğeri olacak.

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo