Suzuki Vision Gran Turismo Concept Hibrit Hayabusa Motorlu Bir Roadster

Ototeknikveri     26 Mayıs 2022 07:09

Suzuki, her iki dünyanın en iyilerini bir araya getiren popüler oyun için yaratılan en yeni Vision Gran Turismo konseptiyle bisikletler ve arabalar konusunda uzmanlığa sahip. Dijital konsept, Hayabusa motorunu bir üçlü elektrik motoruyla birlikte kullanan hafif dört tekerlekten çekişli bir roadster.

Suzuki Vision Gran Turismo Concept Hibrit Hayabusa Motorlu Bir Roadster
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarımdan başlayarak, Suzuki Vision GT, tamamen açıkta kalan iki koltuklu bir kabin ve şekillendirilmiş bir gövde ile gelen, hormonlu ve çatısız bir Swift gibi görünüyor. Suzuki, tasarımcıların da Cappuccino'dan ilham aldıklarını ancak gövde stilini bir kenara bırakırsak ikisi arasında çok az ortak nokta olduğunu söylüyor.



Vision GT'nin ön kısmı, geniş ızgarası, tampon girişleri ve şişkin çamurluklara monte edilen agresif farlar nedeniyle Swift Sport'a güçlü bir benzerlik gösteriyor. Motor kaputu ortadan motorlu bir araç için oldukça uzunken, sütunsuz kısa panoramik ön cam ve tavanın olmaması çarpıcı oranlara katkıda bulunuyor.

Arkada, LED arka lambalar bir şekilde bize Devon GTX'i hatırlatıyor, merkezi olarak monte edilmiş çift egzoz borularına sahip büyük difüzör bunun bir EV olmadığını açıkça gösteriyor.



İçeride, gösterge paneli, boyunduruk direksiyonun her iki tarafında ayna yerine geçen kameralar için ekranlarla oldukça basit bir düzene sahip. İkincisi, Başlat/Durdur ve dörtlü flaşör düğmelerini, vites değiştirme kanatçıklarını ve bir dizi işaretsiz kontrolü entegre ediyor. Böyle bir araçta bilgi-eğlence özelliklerine ihtiyaç duymayacağınız için, sürücünün şeffaf bir dijital gösterge grubuna erişimi var ve başka hiçbir şey yok.



Güç aktarma organlarına gelince, bu muhtemelen konseptin en iyi kısmı. Hayabusa kaynaklı 1340cc dört silindirli benzinli motor, ikisi önde ve biri arkada olmak üzere üç elektrik motoruyla birlikte çalışarak kabinin arkasına monte edilmiş. Sonuç olarak, toplam çıkış 426 hp (318 kW / 432 PS) ve sağlıklı bir 610 Nm tork. Bu rakamlar diğer Vision GT projeleri ile karşılaştırıldığında kulağa çok etkileyici gelmeyebilir ancak çığlık atan Hayabusa motorunun her şeyi daha keyifli hale getireceğinden eminiz. Ayrıca, yarış teknolojisinin benimsenmesi sayesinde Suzuki'nin konseptinin yalnızca 970 kg ağırlığında olduğunu unutmayın.



Bu, Suzuki'nin 2001 Suzuki GSX-R/4 konseptinin tarifini takip ederek bir spor arabaya Hayabusa motorunu ilk yerleştirişi değil. Ne yazık ki, selefi gibi, Suzuki Vision Gran Turismo üretime geçmedi ve dijital dünyada kalacak. Yine de, oyuncuların onu sürebilecek olması güzel. Konsept, Polyphony Digital'in Sony Playstation konsolları için mevcut olan Gran Turismo 7'deki en son ücretsiz güncellemenin bir parçası.

 

Son Güncelleme : 26 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo