VW Amerika'da Elektrikli Bir Kamyonet Sunacak

Ototeknikveri     29 Mayıs 2022 03:02

Volkswagen CEO'su Dr. Herbert Diess, şirketin yakında Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni çıkacak Scout pickup ve SUV'nin nerede üretileceğine karar vereceğini açıkladı.

VW Amerika'da Elektrikli Bir Kamyonet Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'e göre Diess, şirketin bu yıl içinde bir yer seçmeyi planladığını duyurmak için Dünya Ekonomik Forumu'nu kullandı. Yönetici pek fazla ipucu vermedi, ancak şirketin şimdiden bazı alanlar araştırdığını söyledi. Sonuç olarak, modeller tamamen yeni bir fabrikada veya başka bir amaca yönelik mevcut bir tesiste inşa edilebilir.



CFO Arno Antlitz'in halka arz olasılığını açıkladığı için Volkswagen Scout markası için büyük umutlar besliyor. Bunun hakkında konuşmak için çok erken olduğunu kabul etse de, Scout sonunda Rivian'a benzer bir yol izleyebilir.



Otomobil üreticisi bu ayın başlarında bir elektrikli Scout pickup ve SUV planlarını duyurdu ve her iki model de "Amerikalı müşteriler için ABD'de tasarlanacak ve üretilecek". Volkswagen'in karlılığını artırmaları planlanıyor ve Diess daha önce şirketin "ABD pazarında ilgili bir oyuncu olma" hırsının altını çizdiklerini söyledi.



İlk prototipler gelecek yıl açıklanacak, ancak üretimin 2026'ya kadar başlaması planlanmıyor. Güçlü ve sağlam olmayı vaat eden "yeni bir teknik platform konsepti" üzerine inşa edilecekler.



Antlitz, Scout'tan bahsetmenin yanı sıra, Volkswagen'in önümüzdeki beş yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ürün yelpazesini güçlendirmek için 7 milyar avro (7,5 $ / 5,9 £) yatırım yapacağını söyledi. Ayrıntılar sınırlı, ancak şirketin bir elektrikli pickup sunacağı bildiriliyor. Görünüşe göre model, Scout kamyonetinden ayrı olacak ve Volkswagen rozetini taşıyacak.



Volkswagen, yıllar boyunca çeşitli konseptler sergilediği ve yetkililerin son aylarda bir elektrikli pickup olasılığı hakkında konuştuğu için haberler çok şaşırtıcı değil. Özellikle Diess, Şubat ayında Reddit AMA etkinliğinde Ford F-150 Lightning'e bir rakibin "iyi bir fikir" olduğunu ima etmişti.



Daha yakın zamanlarda, Volkswagen Group of America CEO'su Scott Keogh, elektrikli kamyonetleri "çok önemli bir şans" olarak nitelendirdi ve şirketin onlara "aktif olarak baktığını" söyledi. Şimdi, Antlitz'in yorumuyla birlikte elektrikli kamyonete yeşil ışık yakılmış görünüyor.

Son Güncelleme : 29 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo