BMW, Çin'deki Otomobil Pillerinden Nikel, Lityum ve Kobalt Geri Dönüştürüyor

Ototeknikveri     29 Mayıs 2022 03:28

Çin'deki BMW Brilliance Automotive ortak girişimi, Alman otomobil üreticisi iklim nötrlüğüne ulaşma hedeflerinde devam ederken önemli pil malzemelerinin geri dönüştürülmesi için bir kapalı döngü oluşturdu.

BMW, Çin'deki Otomobil Pillerinden Nikel, Lityum ve Kobalt Geri Dönüştürüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin'deki politikalar, pillerin yaşam döngülerinin sonunda izlenebilmesini ve geri dönüştürülebilmesini sağlayan yüksek voltajlı pil izleme sistemlerinin kurulmasını gerektiriyor. BMW'nin sistemi, ilk test araçlarından halihazırda piyasada bulunan araçlara kadar tüm değer zinciri boyunca pilleri izlemek için kodlama kullanıyor.



BMW'ye iade edilen piller değerlendiriliyor ve yeniden kullanılıyor veya geri dönüştürülüyor. Marka şu anda BBA tesislerinde yeniden kullanılmış akülü forkliftler işletiyor. Pillerin geri dönüştürülmesi durumunda BMW, yeni pil hücrelerinin üretiminde nikel, lityum ve kobaltı yeniden kullanabilir. Bu pillerin çoğu geliştirme araçlarından, test sistemlerinden, üretimi reddedilen ürünlerden geliyor ve sonunda ömrünü tamamlamış araçları da içerecek.



BMW, kapalı geri dönüşüm döngüsünün, yeni çıkarılan birincil malzeme kullanımına kıyasla CO2 emisyonlarını yüzde 70 azalttığını söylüyor.



BMW Group Çin Bölge Başkanı Jochen Goller, "Sınırlı kaynakların artan kıtlığı ve artan emtia fiyatları ışığında, döngüsel ekonomiyi ilerletmek, yeniden kullanılabilir malzeme yüzdesini artırmak ve hammaddelere olan bağımlılığımızı azaltmak özellikle önemlidir." dedi. Goller, "BMW Group gelecekte Çin'de geri dönüşüm konseptini genişletecek, bu sadece çevrenin korunmasına katkıda bulunmakla kalmayacak, aynı zamanda Çin'in düşük CO2 ekonomisine geçişini etkin bir şekilde destekleyecek." diye ekledi.



Çin Otomotiv Teknolojisi ve Araştırma Merkezi, ülkedeki ömrünü tamamlamış pillerin hacminin 2025 yılına kadar 780.000 tona ulaşacağını tahmin ediyor.



BMW, en geç 2050 yılına kadar tüm değer zinciri boyunca iklim nötrlüğü sağlamayı taahhüt etti. Bu yıl satılan ürün yelpazesinin yaklaşık yüzde 10'unun elektrikli araçlardan oluşmasını planlıyor ve 2030 yılına kadar satışlarının en az yüzde 50'sinin elektrikli otomobiller için olmasını bekliyor.

Son Güncelleme : 29 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo