Buick Electra-X EV Konsepti Tanıtıldı, Çin'de Gelecek Ayın Başlarında Çıkacak

Ototeknikveri     29 Mayıs 2022 04:37

Buick, önümüzdeki ayın başlarında Çin'de piyasaya sürülmeden önce Electra-X konseptinden teaser yayınladı.

Buick Electra-X EV Konsepti Tanıtıldı, Çin'de Gelecek Ayın Başlarında Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yaklaşan üretim modellerini önizlemek için tasarlanan Electra-X, "Buick'in gelecekteki elektrikli mobilite konusundaki yenilikçi düşüncesini ve hayal gücünü bir sonraki seviyeye taşıyor."



Şirket ayrıntıları gizli tutuyor, ancak bunun büyükbabanızın Buick'i olmadığı açık. Konsept, geleneksel şelale ızgara yerine, Ferrari Roma'da bulunanı hatırlatan sportif bir ön cepheye sahip.



Gördüğünüz gibi, Electra-X, geometrik bir desene sahip tamamen kapalı bir ızgaranın üzerinde yer alan çıkıntılı bir burun ile geliyor. Akıcı bir ön tampon, şekillendirilmiş bir kaput ve swoosh tarzı vurgulara sahip ince farlar buna katılıyor.



Tepedeki resim, dijital yan aynalar ve tabanda siyah çizgili ayırt edici A sütunu dahil olmak üzere birkaç ayrıntıyı daha ortaya koyuyor. Bu, marka için cesur bir görünüm ve Buick, konseptin "havadar bir iç mekanın yanı sıra farklı ve ileriye dönük bir tarza" sahip olduğunu söyledi.



İlginç bir şekilde Electra-X, Şubat ayında tanıtılan isimsiz Buick EV konseptinden farklı görünüyor. Bu modelin bumerang benzeri bir şekle sahip farklı farlarla bu yaz tanıtılması planlanıyor.



Çin konseptine geri dönersek Buick, modelin Ultium platformunda üretileceğini ve Super Cruise'un yanı sıra bir "Sanal Kokpit Sistemi"ne sahip olacağını doğruladı. Marka, konseptin "Buick'in yerel tüketicilerin elektrifikasyon ve akıllı sürüşe yönelik derin anlayışı ve içgörülerine dayanarak daha güvenli, daha akıllı ve daha arzu edilen bir EV deneyimi sağlamak için tasarlandığını" belirtti.



Birkaç soru henüz yanıtsız kalırken, Buick iki yıl önce Şanghay'da bir Electra konsepti tanıtmıştı. Bu, kelebek kanatlı kapılara ve 583 hp (435 kW / 591 PS) güç sağlayan çift motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip elektrikli bir crossover coupe idi. Bu, konseptin 4.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyordu.

Son Güncelleme : 29 Mayıs 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo