2024 Audi A6 E-Tron Etkileyici Bir Görünümle Geliyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2022 02:33

Audi'nin dağlık arazi testleri, casus fotoğrafçılardan Avrupa dağlarının yükseklerinde geliştirilmekte olan tamamen elektrikli A6 e-tron sedanını gösteren en son fotoğraflarla devam ediyor.

2024 Audi A6 E-Tron Etkileyici Bir Görünümle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yine sinir bozucu miktarda kamuflaj giymiş otomobilin genel şeklinin ötesinde çok az şeyi görebiliyoruz. Daha önce olduğu gibi, bölünmüş farlar kaplama tarafından vurgulanıyor, ancak daha yakından incelendiğinde, alt aydınlatma elemanının kamuflajdan geri çekilmiş gibi göründüğünü görebiliyoruz. Bu, uzun zamandır beklediğimiz gibi, otomobilin ön panelinin, ön ucu destekleyen hava girişlerinde bulunan aydınlatma elemanı ile A6 e-tron konseptindeki gibi görüneceğini gösteriyor.


Yukarıdaki A6 E-Tron'un üretim prototipi ve aşağıdaki konsept versiyonu.



Alt hava girişi hala oldukça büyük görünüyor ve Audi'nin tek çerçeveli ızgarasının bu elektrikli araçta küçüleceğinin sinyalini veriyor. Bu prototip aynı zamanda, göbek üzerinde daha önce görmediğimiz ve şüphesiz otomobil üreticisi için değerli veriler toplayan sensörlere benzeyen koyu renkli yeni tekerlekleri barındırıyor.



Audi, geçen yıl A6 e-tron konseptini ilk kez tanıttı ve otomobil, geleneksel A6 ile aynı boyutta olacak. Aksi takdirde, tamamen farklı bir platforma dayandığından önemli ölçüde farklılık gösterecektir.



Tamamen elektrikli sedan, Audi ve Porsche tarafından ortaklaşa geliştirilen ve yüksek sürüşlü crossover'lardan A6 gibi iri sedanlara kadar bir dizi farklı araçta kullanılacak çok yönlü PPE mimarisi tarafından desteklenecek. Audi, A6 e-tron konseptinin her iki akstaki bir çift motor sayesinde 470 hp (350 kW/476 PS) ve 800 Nm torka sahip olduğunu söyledi. Otomobil üreticisi, performans rakamlarıyla bizi şaşırtması gereken aracın RS versiyonunu da yapmayı planlıyor.



İçten yanmalı A6 ile birlikte satılması beklenen A6 e-tron, otomobil üreticisinin çok çekici konsept modeliyle ipucunu verdiği bir Avant (veya wagon) varyantı da alacak. Resimde gördüğünüz sedanın 2023 yılına kadar Kuzey Amerika'da 2024MY aracı olarak tanıtılması beklenmiyor.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo