Yeni Jaguar F-Pace SVR Edition 1988, Le Mans'ı Kazanan XJR-9 LM'yi Anıyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2022 06:46

Jaguar F-Pace SVR şimdiden oldukça dikkat çekici bir SUV ama İngiliz otomobil üreticisi Edition 1988 adlı sınırlı sayıda bir varyantı piyasaya sürdü. Dünya çapında sadece 394 örnekle sınırlı olacak şekilde ayarlanan bu özel F-Pace SVR otomobil üreticisinin SV Bespoke bölümü tarafından hayata geçirildi.

Yeni Jaguar F-Pace SVR Edition 1988, Le Mans'ı Kazanan XJR-9 LM'yi Anıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sınırlı sayıda üretilen F-Pace SVR, 1988'de 24 Saatlik Le Mans'tan yarış kazanan Jaguar XJR-9 LM'ye saygı duruşunda bulunuyor. Bu otomobil, etkinlik sırasında pistte 394 tur tamamladı, bu nedenle Edition 1988'den sadece 394 örnek üretilecek.

 

Tüm örnekler aynı Midnight Amethyst Parlak boya ile kaplanmış ve Champagne Gold Satin ile kaplanmış bir dizi 22 inç dövme alaşım jant üzerine oturuyor. Her F-Pace SVR Edition 1988 ayrıca bagaj kapağında bir Sunset Gold Satin Jaguar logosu ve yazısı, her ön kanat panelinde lazerle oyulmuş Edition 1988 logosu ve yan ayna kapakları, fren kaliperleri, tekerlek orta kapaklarında parlak siyah kaplamalar ve ve SVR rozetlerinde 'R' harfi içeriyor.

 

Ayırt edici özellikler güçlü SUV'nin kabininde de devam ediyor. Örneğin, 394 örneğin tamamı yarı anilin Ebony deri döşemeyle süslenecek ve ön panelde, direksiyonda, direksiyondan vites değiştiricilerde ve ön koltuklarda Sunset Gold Satin ayrıntılarına sahip olacak. Jaguar ayrıca aydınlatmalı eşik plakaları ve ön panelde zarif SV Bespoke ve Edition 1988 markasını uygularken direksiyon simidine Satin Black rozetleri yerleştirdi.

 

Jaguar Özel Araç Operasyonları yaratıcı direktörü Richard Woolley, sınırlı sayıda üretilen SUV hakkında "F-PACE SVR Edition 1988'in tasarımı efsanevi Jaguar dayanıklılık yarış arabalarından ilham alıyor" dedi. Woolley "Gece Yarısı Ametist Parlak boyası, parlak güneş ışığında ametist alt tonları ortaya çıkana kadar siyah görünür ve SVR'nin dinamik dış görünümünü vurgular. Bu çarpıcı Ultra Metalik Parlak cilayı elde etmek için, istenen renk derinliğini yaratmak için 40'tan fazla varyasyonu değerlendirdik." diye ekledi.

 

F-Pace SVR Edition 1988, mekanik olarak standart modelle aynı kalıyor. Bu nedenle, 550 hp güç çıkışı ve 700 Nm torka sahip 5.0 litrelik süper şarjlı bir V8 tarafından destekleniyor. SUV, bu ayki Le Mans 24 Saat yarışında 1988 Le Mans ödüllü XJR-9 ile birlikte sergilenecek.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo