Lexus Rusya-Ukrayna Anlaşmazlığı Nedeniyle Avrupa Satışlarında Düşüş Yaşıyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2022 07:27

Lexus'un Avrupa satışları, Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana bir darbe aldı.

Lexus Rusya-Ukrayna Anlaşmazlığı Nedeniyle Avrupa Satışlarında Düşüş Yaşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi, geçen yıl Avrupa genelinde toplam 72.441 araç sattı. Bunların 19.638'i Rusya'da, 1.881'i Ukrayna'da gerçekleşti. Ancak Ukrayna'nın işgalinden bu yana Lexus, Rusya'ya araç ithal etmeyi durdurdu.



Yılın başından Nisan ayına kadar Rusya'da sadece 1.738 yeni Lexus aracı satıldı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 76'lık bir düşüşü temsil ediyor.



Auto News ile konuşan Lexus Avrupa başkanı Spiros Fortinos, bu yıl Rusya'da satılan araçların yaptırımlar başlamadan önce ithal edildiğini doğruladı.



Fortinos, "Yaptırımlar devreye girdiğinde teslimatları durdurduk, bu yüzden zaten Rusya'da bulunan ürünler bu yıl güvenebileceğimiz satışlar." dedi.



Rusya ve Ukrayna'daki satışlardaki düşüş nedeniyle, otomobil üreticisi bu yıl tüm Avrupa bölgesinde yaklaşık 50.000 araç satmayı bekliyor. Fortinos, yeni Lexus RX'in bu yıl Avrupa'da piyasaya çıktığında satışları artırmaya yardımcı olacağından emin. Avrupa'daki Lexus satışlarının yaklaşık yüzde 87'si SUV'lar için ve markanın yelpazesi, gelecek yıl tamamen elektrikli RZ'nin gelişiyle daha da güçlendirilecek.



Lexus, Avrupa'da satış sorunları yaşarken, ana şirketi Toyota, geçtiğimiz günlerde yılın ilk dört ayında 3.474.706 araç ürettiğini, yani bu yıl 10,4 milyon araç satma yolunda olduğunu açıkladı.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo