2023 Toyota Corolla, Geliştirilmiş Hibrit Sistem ve Teknoloji Güncellemeleri ile Geliyor

Ototeknikveri     06 Haziran 2022 02:49

Toyota, ABD'ye özel modelin makyajlanmasının ardından AB'ye özel Corolla'nın makyajlı serisini tanıttı. Avrupa modeli, Toyota'nın beşinci nesil hibrit sisteminden yararlanırken, 12. neslin piyasaya sürülmesinden dört yıl sonra kabin içinde yeni teknoloji ve onu taze tutmak için hafif görsel ayarlamalar kazanıyor.

2023 Toyota Corolla, Geliştirilmiş Hibrit Sistem ve Teknoloji Güncellemeleri ile Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha fazla otomobil üreticisinin elektrifikasyon trendine katılmasına rağmen, Corolla, Honda Civic e:HEV'in yanı sıra C-Segmentindeki tek tam hibrit olmaya devam ediyor, çünkü çoğu rakip hafif hibrit veya plug-in hibrit güç aktarma organları ile sunuluyor. Daha önce mevcut olan yalnızca benzinli seçenekler Corolla serisinden çıkarılıyor ve bu da, GR Corolla performans odaklı hatchback'in Avrupa'da mevcut olmaması nedeniyle yalnızca hibrit bir ürün yelpazesiyle sonuçlanıyor.



Eskisinden Daha Hızlı ve Daha Temiz

Yeni kendi kendini şarj eden hibrit sistemler, daha fazla güç ve iyileştirilmiş performans ile aynı tarifi geliştiriyor. Makyajlı model 1.8 litre ve 2.0 litre motorlarla, yalnızca önden çekişli olarak sunulmaya devam ediyor. Yeniden tasarlanan güç kontrol ünitesi (PCU) ve transaks elektrik motoru, daha küçük ve daha güçlü lityum iyon pil ile birlikte hibrit güç aktarma organının kütlesini modele bağlı olarak 18 kg'a kadar azalttı.



Güç açısından, 1.8 litrelik hibrit 138 hp (104 kW / 140 PS) üretiyor ve bu, önceki modele kıyasla 18 hp (13 kW / 18 PS) artışı temsil ediyor. Böylece, güncellenen giriş seviyesi Corolla, aynı 102 g/km ortalama CO2 emisyonunu korurken, sıfırdan 100 km/s hıza 9.2 saniyede çıkabiliyor ve bu süre önceki modele göre 1.7 saniye kısalıyor. 2.0 litrelik hibrit, öncekinden 15 hp (12 kW / 16 PS) daha fazla olan 193 hp (146 kW / 196 PS) güç çıkışı üretiyor. Burada, 0-100 km/sa hızlanma 7,5 saniye (-0,5 saniye) sürüyor ve 107 g/km (-2 g/km) yani biraz daha düşük ortalama CO2 emisyonu bulunuyor.



Toyota mühendisleri, iyileştirilmiş özelliklerin yanı sıra, sürücünün amaçları doğrultusunda daha doğal ve doğrusal hızlanma için hibrit kontrol ünitesini yeniden kalibre etti. Hızlanma sırasında motor devrinin düşürülmesi, daha sessiz bir güç aktarma organı ile sonuçlanmış.
 

Hafif Tasarım Güncellemeleri, Kabin İçinde Daha Fazla Teknoloji

Makyajlı Corolla, eğitimsiz bir göze neredeyse hiç değişmemiş gibi görünüyor. Bununla birlikte, ızgara örgü deseni ve sis lambası çerçevelerinde, üç yeni renk seçeneğinin (hatchback ve Touring Sports için Juniper Blue, sedan için Midlight Teal ve üçü için Metalik Gri) ve yeni alaşım jantların yanı sıra birkaç değişiklik var. Ek olarak, hatchback ve Touring Sports'un üst düzey kaplamaları, Adaptif Uzun Far Sistemi (AHS) ile bi-LED farlara sahip. GR Sport ise yeni bir 18 inç işlenmiş alaşım jant seti, daha sportif bir arka tampon ve yenilenmiş koltuklardan faydalanıyor.



Toyota iç mekanda daha çağdaş bir ambiyans için yeni donanım ve döşeme seçenekleri sunuyor. Teknoloji cephesinde, orta donanım seviyelerinde standart olarak gelen ve dört mod sunan 12,3 inç dijital gösterge paneli var: Casual, Smart, Sport ve Tough. Bulut tabanlı navigasyonu ve yeni bir sesli aracıyı entegre eden Corolla Cross'un daha büyük 10,5 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ile birleştirilmiş. İkincisi, doğal konuşma isteklerini tanıyabiliyor ve hatta pencereleri açabiliyor veya kapatabiliyor.


Ayrıca, Toyota T-Mate paketi, kablosuz yazılım güncellemelerine yatkın, yeni ve geliştirilmiş ADAS'a sahip en yeni Toyota Safety Sense'i içeriyor. Son olarak, sürücüler MyT uygulaması aracılığıyla uzak hizmetlere erişebiliyor.



Güncellenen Toyota Corolla serisi (hatchback, sedan, Touring Sports) 2023'ün ilk çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacak. Toyota, modelin piyasaya sunulmasına yakın bir tarihte fiyatlandırmayı açıklayacak.

Son Güncelleme : 06 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo