Joylong E6, Toyota HiAce'in Elektrikli Yorumu

Ototeknikveri     07 Haziran 2022 09:16

Fotoğraflarda gördüğünüz minibüs bir önceki nesil Toyota HiAce değil, Avustralya pazarında zaten mevcut olan ve Çin'de üretilen tamamen elektrikli Joylong E6. Aslında yeni model, 2009'dan beri Çin'de üretimde olan yanmalı motorlu Joylong A-Serisi minibüslerin elektrikli versiyonu da diyebiliriz.

Joylong E6, Toyota HiAce'in Elektrikli Yorumu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Joylong ve Toyota arasındaki tasarım benzerlikleri, kabinli minibüslerin neredeyse aynı görünmesiyle bariz bir şekilde fark ediliyor. Aslında, görebildiğimiz tek fark, farların, ızgaranın ve biraz farklı arka lambaların biraz daha agresif açısı. Joylong'un iki farklı tampon tasarımıyla sunulduğunu resmi fotoğraflardan görebiliyoruz. Yine de, sokaklarında dolaşan HiAce minibüslerini görmeye alışan Avustralyalılar, Joylong'u muhtemelen bir Toyota ile karıştıracaklar.


Joylong E6 (yukarıda) ile karşılaştırıldığında önceki nesil Toyota HiAce Combi yüksek tavan versiyonu (aşağıda)




Başlangıçta, parçalar değiştirilebilir göründüğü için Çinli şirketin tasarımı lisanslamak için bir anlaşması olduğunu düşündük. Bununla birlikte, Wikipedia'ya göre Joylong, gerçekten de yeniden logolandırılmış HiAce minibüsleri üreten ve satan diğer Çinli otomobil üreticilerinin aksine Toyota ile hiçbir zaman çalışmadı. 2004'ten beri bu kadar çok beşinci nesil HiAce (H200) satan Toyota'nın artık umursamadığını tahmin ediyoruz. Ayrıca Japon otomobil üreticisi 2019'da tamamen yeni bir altıncı nesil HiAce (H300) ortaya çıkardı.
 

Joylong E6'ya geri dönersek, yanmalı motor ile çalışan A6 ile aynı ayak izine sahip, 5.990 mm uzunluğunda, 1.880 mm genişliğinde ve 2.320 mm (91.3 inç) yüksekliğinde, ayrıca aks mesafesi 3.720 mm. Minibüsün 12 koltuklu ve 14 koltuklu versiyonları mevcut.


İç mekan aynı zamanda küçük bir bilgi-eğlence dokunmatik ekranı, geri görüş kamerası, bağımsız ön ve arka klima, elektrikle açılabilen yan basamaklar, katlanabilir arka koltuklar ve altı hoparlörlü ses sistemi gibi standart donanıma sahip HiAce'in bariz bir kopyası. Ön hava yastıkları, ABS, EBD ve disk frenler ile güvenlik oldukça basit.



Güç aktarma sistemi açısından, E6, 80 hp (60 kW / 82 PS) güç çıkışı ve 382 Nm'ye kadar tork üreten bir elektrik motoruyla donatılmış. Güç arka aksa iletiliyor. 86,1 kWh sıvı soğutmalı pil, tam yükte şehir içi sürüşte 300 km ve otoyolda 280 km menzil sağlıyor. Joylonng, pil takımının merkezde alçakta konumlandırıldığını ve bunun da "normal bir minibüse göre çok daha güvenli viraj alma" sağladığını söylüyor. Şarj, 20 amperlik bir devrede beş saatten ve 32 amperlik bir devrede dört saatten az sürüyor.



Joylong E6 satın almak isteyen Avustralyalı alıcılar için fiyatlar 90.000 AUD'den (64,867 USD) başlıyor. Model Çin'in Jiangsu Eyaletinde üretiliyor, ancak şirket, Avustralya topraklarında kapsamlı bir şekilde test edildiğini öne sürüyor.

Son Güncelleme : 07 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo