VW ID. Buzz Üretimine Başladı: Yılda 130.000 Adet Üretilecek

Ototeknikveri     07 Haziran 2022 09:24

Volkswagen'in Almanya'daki üçüncü elektrikli araç fabrikası Hannover, ID'. Buzz elektrikli minibüsün üretimine geçen hafta başladı. Yolcu minibüsü, fabrikada halihazırda üretilmekte olan elektrikli modelin ticari versiyonu olan Buzz Cargo'ya katıldı.

VW ID. Buzz Üretimine Başladı: Yılda 130.000 Adet Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW Ticari Araç yönetim kurulu başkanı Carsten Intra, “Tamamen elektrikli ID. Buzz'ın seri üretimine başladık. Buzz, filomuzun elektrifikasyonunda ve Hannover tesisindeki üretim operasyonunda önemli bir kilometre taşıdır. Araç, fabrikamızın tam olarak kullanılmasında kilit bir dayanaktır ve bu nedenle tesisin geleceğini koruyor." dedi.



Volkswagen'in Hannover fabrikası, elektrikli araçlara geçişe hazırlanmak için iki yıldır sürekli yapım aşamasındaydı. Buna rağmen T6.1'in üretimi hiç durmadı ve bugün de devam ediyor.



VWCV üretim ve lojistik müdürü Josef Baumert, "Şu anda buradaki fabrikamızda üç farklı tahrik sistemi konseptine sahip üç 'Bulli' [Multivan] ürün grubu üretiyoruz. Bu, karmaşıklığın iş gücümüzden büyük taleplerde bulunduğu anlamına geliyor." diye konuştu.



Volkswagen Ticari Araç, bu yıl bu fabrikada 15.000 ID Buzz ve ID. Buzz Cargo yapmayı bekliyor. Bununla birlikte, üretim tamamen artırıldığında, fabrika yılda 130.000 elektrikli araç üretme yeteneğine sahip olacak.



VWCV iş konseyi başkanı Stavros Christidis, üretimle ilgili yaptığı yorumda “Buzz, Hannover'deki VWCV'de yeni bir ikonun lansmanını işaret ediyor. Geleceğin Bulli'si, Hannover'deki marka merkezimizdeki işleri koruyor." dedi.



ID. Buzz'ın sonbaharda Almanya'da 64.581 €'dan (cari döviz kurlarıyla 69.084 $ USD) başlayan fiyatlarla sunulması bekleniyor. 82 kWh pil kullanan ve 201 hp (204 PS / 150 kW) ve 310 Nm tork üreten bir motorla çalışan temel model 424 km menzil sağlıyor.



Minibüs ayrıca ABD'de de satışa sunulacak ve yerelleştirilmiş versiyonun önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor. Haberler, VW'nin aracı Atlas ile birlikte Chattanooga, Tennessee'de üretebileceğini gösteriyor.

Son Güncelleme : 07 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo