SP, Yıl Sonuna Kadar BMW ve Ford'a Katı Hal Test Pilleri Göndermeyi Planlıyor

Ototeknikveri     09 Haziran 2022 01:53

Katı hal pillerinin geliştirilmesiyle uğraşan birkaç şirketten biri olan Solid Power, yıl sonundan önce yeni pil hücrelerini otomotiv ortaklarına göndermeye hazır olacağını söyledi.

SP, Yıl Sonuna Kadar BMW ve Ford'a Katı Hal Test Pilleri Göndermeyi Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW ve Ford otomobiller ile birlikte çalışan hücreler, dahili testler ve kalifikasyon için tasarlanacak. Solid Power CEO'su Doug Campbell, yeni nesil pillerin seri üretimine giden yolda atılan en son adım olduğunu ve şirketin kaydettiği ilerlemeden cesaret aldığını söyledi.
 

Campbell yaptığı açıklamada, "Bu EV pil hücresi pilot hattının kurulumu, resmi otomotiv kalifikasyon sürecini başlatmak için uygun EV ölçekli hücreler üretmemize izin verecek" dedi. Campbell, “Önümüzdeki aylarda, EV pil hücresi pilot hattını tam operasyonel kapasitesine getirmek için çalışacağız ve bu yıl içinde EV ölçeğinde tamamen katı hal hücrelerini ortaklarımıza teslim etmeyi dört gözle bekleyeceğiz.” diye ekledi.


Solid Power, pilot üretim hattı tam kapasite çalışmaya başladığında yılda 15.000'e kadar geniş formatlı sülfür bazlı pil hücresi üretmeyi umuyor. Campbell, Reuters'e verdiği röportajda, şirketin uzun vadeli hedefinin hücre üreticisi olmak olmadığını söyledi.
 

Bunun yerine, pilot hattın, hücrelerin mevcut lityum iyon hücre üretim hatlarında üretilebileceğini doğrulaması amaçlanıyor. Ardından, Tennessee'de Ford ile ortak bir hücre tesisi inşa eden SK Innovation gibi ortaklarla birlikte çalışarak, otomobil üreticilerine tedarik etmek için yeterince büyük ölçekte piller üretecek.
 

Solid Power'ın Silicon EV Hücreleri, önemli ölçüde azaltılmış yangın riski ile daha düşük maliyetle araçlara daha fazla menzil sağlamayı amaçlıyor. Öte yandan, Solid Power yeni nesil pil teknolojisini yaratma yarışında bulunan tek şirket değil.

Campbell, Solid Power'ın Toyota, Panasonic, Samsung, LG Energy Solution, Hyundai ve CATL gibi büyük firmalarla yarıştığını sözlerine ekledi.
 

Ancak ortağı BMW, teknolojiye güveniyor gibi görünüyor. Otomobil üreticisi, 2025'ten çok önce katı hal pilleri kullanan bir gösterici aracı piyasaya sürmeye söz verdi.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo