Stellantis CEO'su Ekonomik Durgunluğun Elektrikli Otomobillerin Kabulünü Yavaşlatabileceği konusunda Uyardı

Ototeknikveri     14 Haziran 2022 06:01

Stellantis CEO'su Carlos Tavares, özellikle hükümetler harcamaları ve teşvikleri keserse, bir ekonomik durgunluğun elektrikli otomobillerin benimsenmesinin büyümesini yavaşlatabileceği konusunda uyardı.

Stellantis CEO'su Ekonomik Durgunluğun Elektrikli Otomobillerin Kabulünü Yavaşlatabileceği konusunda Uyardı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya'dan, sanal bir yuvarlak masa etkinliği sırasında konuşan Tavares, merkez bankalarının karar verirken temkinli olmaları gerektiğini söyledi ve yüksek faiz oranları nedeniyle artan borç ödeme maliyetlerinin, tüketicilerin elektrikli otomobiller için teşviğe ihtiyaç duyduğu bir zamanda hükümet harcamalarında kesintiye yol açabileceğini belirtti.



Tavares, "Orta sınıfların elektrikli araba satın alma kabiliyetini, onları daha az desteklediğiniz için, çok fazla paranız olmadığı için, bütçe açığını halletmeniz gerektiği için zedelersiniz, çünkü devam edemezsiniz. Borçların ödenmesi çok pahalı olduğu için, artan faiz oranları nedeniyle açığı artırıyorsunuz.” dedi.



Tavares daha önce 2024 veya 2025'te otomotiv endüstrisinin daha fazla üretimin çevrimiçi olmasını beklerken yüksek voltajlı pil sıkıntısı yaşayacağı konusunda uyarmıştı. Otomobil üreticisi, 2025'te Indiana, Kokomo'daki bir Kuzey Amerika pil fabrikasında üretime başlayacak ve kendisi ve diğer büyük pil tesisleri çevrimiçi hale geldiğinden, 2027 veya 2028'e kadar hammadde sıkıntısı olabilir.



Bunu akılda tutarak, Tavares, bazı şirketlerin tedarik zinciri kısıtlamaları nedeniyle yetişemeyebileceğini belirterek, emisyon gereksinimlerinin sabit kalmasının önemli olduğunu söyledi.



Tavares, "Teslim etmeye gerçekten yardımcı olan tek şey istikrardır. Kurallarla oynamayı bırakın. Kuralları olduğu gibi bırakın ve insanların çok fazla odaklanarak ve titizlikle çalışmasına izin verin.” dedi.



Stellantis, 2025 yılına kadar elektrifikasyon ve yazılıma 35.5 milyar dolar yatırım yapacak ve 2030'da ABD satışlarının yarısının elektrikli otomobiller için olmasını bekliyor. Tavares, otomobil üreticisinin elektrikli ürünlere geçerken daha küçük bir araç pazarına dayanmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.



Yönetici sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer talep karşılanabilirlik faktörü olmadığı için aşağı giderse, o zaman daha düşük bir müşteri tabanı ile yaşayabilmemiz gerekir. Bunu yapmak için Stellantis, başabaş noktasını satışların yüzde 50'sinde tutmaya çalışıyor. Daha az satışla, en azından belirli bir süre için, bu da şirketi korumak ve şirketin sürdürülebilirliğini sağlamak anlamına geliyor, bu da kırılma noktamızı korumak için ihtiyacımız olan, tam olarak yaptığımız şey bu.”

Son Güncelleme : 14 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo