VW Tiguan Elektrikli Prototipleri Görüntülendi

Ototeknikveri     14 Haziran 2022 06:29

Volkswagen şimdiden Tiguan'ın yeni nesli üzerinde çalışıyor ve casus fotoğrafçılar yaklaşmakta olan modelin iki prototipini Alpler'de test edilirken görüntüledi. SUV'nin 2024 yılına kadar gelmesi bekleniyor ve büyük olasılıkla elektrikli sistemle gelecek.

VW Tiguan Elektrikli Prototipleri Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tiguan test otomobilleri, mevcut modelin gövdesini birkaç değişiklikle kullanıyor. Resimdeki modellerdeki en belirgin değişiklik, tamamen kapalı ızgara; bu ızgara, görünür egzoz borularının olmamasıyla birleştiğinde, bir elektrikli güç aktarma organını ortaya çıkarıyor.



Yeni ön tampon bir şekilde Lamborghini Urus'u akla getiriyor ve muhtemelen üretimde kullanılmayacak sahte bir parça için iyi bir şekilde birleştirildi. Gövdenin geri kalanı, 2015'te ikinci neslin piyasaya sürülmesinin ardından 2020'de tanıtılan makyajlı Tiguan'a göre değişmeden kaldı. Aks mesafesi ve ön/arka izler iyi görünüyor, bu da bir sonraki Tiguan'ın MQB platformunu temel alan mevcut model ile benzer bir ayak izini koruyacağı anlamına gelebilir.



Elektrifikasyon söz konusu olduğunda, mevcut model 245 PS (242 HP / 180 kW) toplam çıkış ve 50 km elektrikli menzili ile eHybrid plug-in hibrit versiyonunda mevcut. Yine de kompakt SUV segmentindeki rekabet giderek güçleniyor ve Volkswagen gelecek nesilde oyunu hızlandıracak. VW'nin MEB mimarisine dayanan yalnızca EV'ye özel bir Tiguan için her şeyi yapıp yapmadığını bilmiyoruz, ancak yeni modelin hem yanmalı motor destekli hem de EV versiyonunda sunulma olasılığı var. Bu, onu ID.4'ten farklılaştıracak ve VW yalnızca elektrikli bir otomobil üreticisi haline gelene kadar hibrit alternatiflerin sunulmasına izin verecek.



Bir sonraki VW Tiguan'ın kamufle edilmiş prototipleri, modelin resmi çıkışını yapmasından bir yıl önce, 2023 gibi erken bir tarihte görünebilir. Ardından, ID serisi modellerden ilham alması beklenen tasarım ve SUV'nin teknik özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo